rapid-home-1.jpg
Dames 1 boekt overwinning in laatste wedstrijd van de 1e competitie helft
Da 29 November 2015

Dames 1 boekt overwinning in laatste wedstrijd van de 1e competitie helft

Nieuws afbeelding

Deze week stond het hoger geklasseerde Rapide op het programma voor de hockeydames uit Gorinchem. Bruisend en energiek werd de lange reis naar Hulst afgelegd en de sfeer zat er goed in. Geamuseerd betraden de meiden het clubhuis van de uitploeg, op weg naar drie punten. Na een prima warming up was Rapid klaar voor de wedstrijd en startte met vurig hockey tegen Rapide. 


De stugge ploeg uit Hulst werd gebrekkig begeleid door twee arbiters, die zelf nerveuzer waren dan de ploegen op het veld. Beide partijen reageerden af en toe verbluft op ongemakkelijke beslissingen. Het eerste doelpunt viel helaas in het voordeel van Rapide, na een ongelukkige verdedigingsfout. Desalniettemin hield Rapid het hoofd koel en was gebrand om punten te pakken. 


Na de rust stond er dan ook een sterke ploeg tegenover Rapide en de dames wisten de score in de tweede helft de score gelijk te trekken met een mooie counter, die afgemaakt werd door een knap doelpunt van Yf Bosch. Dolblij met deze score vond Rapid moed om door te pakken en zich vast te bijten in de wedstrijd. Na een dubieuze beslissing kreeg Rapide echter een kans om de score weer om te zetten in hun voordeel. Maar, gelukkig waren de meiden van Rapid hier niet door uit het veld te slaan en begonnen aan een levendig offensief om te scoren. 


Bevreesd liep Rapide steeds verder terug naar hun eigen cirkel. Dit bood mogelijkheden voor de glorieus spelende uitploeg, die kans op kans inzette om de 2-2 op het scorebord te zetten. En zo waar, was het Annick van Bladel die op aangeven van Joëlle Sevenhuysen de bal over de lijn bij een geagiteerde keepster van Rapide mikte. Gekwetst en geknakt was de thuisploeg compleet de weg kwijt en speelde Rapid eigenlijk simpel deze tegenstanders uit. Met een overweldigend schot was het Anna Vissers die voor verwondering zorgde bij de supporters van de tegenpartij. De 2-3 in het voordeel van Rapid was binnen. Door paniekerig spel van de dames uit Hulst, lieten de Gorinchemers supporters en tegenpartij perplex staan met een feilloos slotakkoord van Nanda Glerum. Rapide had het nakijken en bijna naamgenoot Rapid nam de verdiende punten vol trots mee naar Gorinchem terug! 


Dit was de laatste competitiewedstrijd en Rapid Dames 1 kan tevreden terugkijken op een mooie eerste competitie helft. Komende winter speelt Dames 1 zaalhockey, waar zij uitkomen in de Tweede Klasse. Tot volgend jaar langs de lijn!

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws