rapid-home-1.jpg
Rapid Dames 1 haalt uit na winterstop
Da 15 Maart 2016

Rapid Dames 1 haalt uit na winterstop

Nieuws afbeelding

Zondag 13 maart startte de competitie weer voor Rapid Dames 1. Met een felle voorbereiding en vele oefenwedstrijden was het vaandelteam van Rapid klaar voor het laag geplaatste Tempo '34. Al na de afslag bleek dat Tempo weinig te zeggen had over het algehele spel, behalve her en der het 'tempo' uit de wedstrijd halen. 


Rapid rechtte haar rug en ging meer in de wedstrijd hangen. Hier en daar werden foutjes hersteld, simpele passes gespeeld en kregen de meiden Tempo aardig in de tang. Annemieke Tiebout opende de score en daarmee leek het hek van de dam. Na Annemieke volgde niet lang daarop een knap ingeschoten backhand van Charlotte Sterk. Yverna Bosch wist tegen het einde van de eerste helft op aangeven van Tiebout de bal de touwen in te jagen. Tempo kreeg nog een cadeautje van de Gorinchemers, maar hadden verder weinig invloed op het spel. 


De tweede helft waren de rollen niet veel anders verdeeld. Rapid beet zich vast in de wedstrijd en ging voor de volle drie punten. Dat werd al snel duidelijk toen Merel van Rooij een knappe bal op Elise Snijders speelde, die de keepster vervolgens het nakijken gaf. 


De sterk spelende Myrthe Sloeserwij, zat flink te azen op een goaltje van haar eigen stick. Allereest beschrijven we even de sterke opbouw waarbij ze de verdediging van Tempo zoek speelde en besloot de bal op de stick van Yverna Bosch te leggen. Die stond goed opgesteld bij de tweede paal en tekende voor de 5-1. Myrthe Sloeserwij vond niet lang daarna verdiend zelf het doel van Tempo. 


Uiteindelijk stuurde Merel van Rooij de verdediging van Tempo compleet het bos in bij een strafcorner. Hierbij wist ze diverse sticks en die van de keepster te passeren en de einduitslag van 7-1 binnentikte. Volgende week speelt Rapid Dames 1 tegen Spijkenisse op eigen veld, om 12:45 uur. Zorg dat je er bij bent!