Rapid Dames 1 wint meer dan verdiend tegen Spijkenisse
Da 21 Maart 2016

Nieuws afbeelding

Spijkenisse was deze zondag te gast bij Rapid Dames 1. De uitwedstrijd werd aan het begin van het seizoen onnodig gelijk gespeeld want voelde als verliezen dus Rapid was gebrand om dit recht te zetten.

Het eerste kwartier ging het spel geleidelijk aan heen en weer. Rapid was degene die het meeste grip op de wedstrijd kreeg en vol voor de drie punten vocht. De openingstreffer kwam van Myrthe Sloeserwij, die oplettend reageerde op de rebound van de keepster en de bal de goal in tikte. Daarna vond Annemieke Tiebout vanuit een strafcorner de plank bij Spijkenisse. De tegenpartij bood zeker tegenstand, maar kon door sterk verdedigingswerk van Rapid niets tegen de thuisploeg in brengen.

De tweede helft zette Spijkenisse wat meer druk op de Gorinchemse defensie. Die lieten zich niet van de wijs brengen en wisten op knappe wijze de bal weer naar het cirkelgebied van de uitploeg te krijgen. Diverse kansen en strafcorners volgden, waarna Annemieke Tiebout opnieuw tekende voor een terecht doelpunt van haar stick. Er viel in de laatste tien minuten nog een rommelig tegendoelpunt in een overvolle cirkel bij Rapid. Buiten dat was het duidelijk, Rapid had de volledige controle over de wedstrijd en won deze dan ook meer dan verdiend.

Wegens Pasen is er pas 3 april weer een wedstrijd en speelt Dames 1 bij Derby (Zwijndrecht) wederom een spannend potje om 12:45 uur. Hopelijk tot dan!