Rapid dames 1 wint ruim van Evergreen
Da 17 April 2016

Nieuws afbeelding Vandaag speelde Rapid dames 1 uit bij Evergreen. Op papier een zwakke tegenstander. Het doel was om snel de score te openen en aan het doelsaldo te werken. Met de afwezigheid van coach Naudjan Peters, waren het geblesseerde speelsters Charlotte Sterk en Yverna Bosch die de honeurs waarnamen.

Binnen 5 minuten viel de openingstreffer al voor Rapid. Deze werd gemaakt door Anna Vissers.
Na een chaotisch midden stuk van de 1ste helft werd er een strafcorner behaald. De afspraak was om deze rechtstreeks te slaan maar Merel van Rooij liep zeer hard door voor de tip. Aangezien de dames dinsdag tennisles gehad hadden sloeg zij hem er schitterend uit de lucht erin. De eerste helft vordert wat chaotisch verder, maar speelde zich grotendeels in hun cirkel of daar rond om. Toch had Evergreen nog een paar goede counters, maar dit hield juist ook de Gorcumse verdediging scherp.
In de rust is er besproken dat er meer rust en meer felheid moest zijn. En ook dat de ruimtes meer benut moesten worden.

De 2de helft werd zeer fel gestart. Waardoor mega snel de 3-0 viel. Deze werd gescoord door een flinke klap van Joelle Sevenhuysen. Vrij snel daarop viel de 4-0 door een schitterde aanval op snelheid. Joelle Been kwam hierbij snel op over de rechterkant en gaf hem op Merel van Rooij die scoorde. Niet veel later zette Rapid weer volle druk op een bal die achterin werd uit genomen, Nienke Vermeulen onderschepte deze bal zeer behendig en gaf ook een goed vervolg. Ze speelde de bal snel door naar Merel van Rooij die de eind pass gaf op Anna Vissers die daardoor de 5-0 scoorde. En ook de 6-0 was weer een aanval uit het boekje die afgemaakt werd door Merel van Rooij.

Volgende week spelen wij thuis tegen Barendrecht om 12.45 U bent alle van harte uitgenodigd om te komen kijken.