Rapid Dames 1 verliest van koploper
Da 1 Mei 2016

Nieuws afbeelding

Zondag 1 mei trad Rapid Dames 1 aan tegen het hoger geplaatste Ommoord. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden omdat de wedstrijd thuis eindigde in een 2-2 gelijk spel.

Na de afslag werd duidelijk dat beide teams van plan waren fel te hockeyen, wat resulteerden in een over en weer gaand spel. Toch zorgde Ommoord steed meer voor chaos tussen de linies bij de Rapid dames, wat resulteerde in veel druk op de defensie. Gelukkig werd deze defensie versterkt door Denise Hanika uit meisje B1, die verschillende individuele duels wist te winnen. Helaas kreeg Rapid Dames 1 de 1-0 om de oren. Hierdoor werden de dames getriggerd en kregen steeds meer grip op het beweeglijke spel van Ommoord. Deze rust in het verdedigen deed ook het aanvallende spel goed. Steeds meer werd de combinatie gezocht en gevonden. 10 minuten voor de rust vond er een mooie interceptie van Aniela Wesselman plaats op het middenveld, waarna een loop actie volgde met een pass op de sterk vrij lopende Nanda Glerum. Deze wist de keeper goed te omspelen en scoorde de 1-1. Dit was dan ook de rust stand.

Nadat het veld weer was bevochtigd werd de wedstrijd op de zelfde voet voortgezet. Beide teams vochten voor een overwinning en deden niet voor elkaar onder.

Het was Rapid die de teleurstelling van een tegen goal moest incasseren via een onterechte strafcorner. Met het gevoel dat het nog niet gespeeld was werd de strijd om de gelijk maker uitgevochten. Ommoord kwam meer onder druk te staan en zette letterlijk alles en iedereen in om dit te voorkomen. Door een uitbraak die hier uit volgde werd de 3-1 voor Ommoord gescoord. Met deze 3-1 voor sprong nam ook het verbale geweld toe jegens Rapid en stond Ommoord tijdelijk met 10 man. Rapid ging volwassen om met de spanning die in het veld hing en had nog verschillende kansen welke ongelukkig werden gemist. 3-1 was de eindstand in Ommoord.