Rapid Dames 1 sleept overwinning binnen!
Da 5 Juni 2016

Nieuws afbeelding

Deze tropische zondag mochten de Dames van Rapid laten zien wat ze waard waren en vechten voor een 5e plek. De start van de wedstrijd was in alle opzichten voor de Rapid Dames. Zij waren geholpen door de zon feller dan Prinsenbeek, hadden hun organisatie beter op orde en vonden elkaar beter. De druk van Rapid op de defensie bracht met name chaos en verwarring bij Prinsenbeek, hierdoor ontstond er ruimte voor combinatie hockey van de Rapid zeiden.  Dit resulteerde in verschillende kansen, met na een kwartier een goal door Annick van Bladel. Deze beloning hield zo'n tien minuten stand waarna de 1-1 werd gescoord door Prinsenbeek na een van de weinige uitbraken van hun kant. Hier werd Rapid met de neus op de feiten gedrukt om gas te blijven geven, wat ook goed gebeurde. Voor de rust werd de 1-2 gescoord door Joelle Sevenhyusen.

Opdracht in de rust was dit spel volhouden en de gecreĆ«erde kansen ook afmaken.

De tweede helft was vechten voor een grotere voorsprong voor Rapid. Kans na kans werd helaas gemist. Van aanval tot verdediging geen speelster van Rapid kreeg de bal in het goal. Benoemenswaardig goed was de focus die bleef en zo maakte Prinsenbeek ook geen enkele kans om de 2-2 te score.

De overwinning is door de Rapid dames goed binnen gesleept, waardoor er een goede moed heerst voor de afsluitende wedstrijd volgende week tegen Rapide dames 1, thuis op de Bataafsekade.