Rapid Dames 1 sluit seizoen mooi af met een zege!
Da 12 Juni 2016

Nieuws afbeelding

Vandaag was het helaas zo ver na een heel seizoen de laatste wedstrijd. Voor een aantal spelers de laatste wedstrijd bij rapid. Deze wedstrijd werd gespeeld tegen naam genoot Rapide.

Vrijdag hadden we de laatste training gehad. Dit was een thema training met als thema regenboog. Tijdens de training was het zeer gezellig! Dit werd door getrokken naar zondag. Tijdens de bespreking werd alle tactiek van het afgelopen seizoen nog 1X op een rijtje gezet zodat iedereen scherp was. Tijdens de voorbereiding van wedstrijd hadden muziek tijdens het inspelen, dit gaf iedereen een wanzingige boost waardoor we er nog meer zin in hadden.

Om kwart voor 1 was het zo ver! Het fluitsignaal klonk vanaf dat moment was iedereen gefocust en gingen we met ze alle volle bak! De eerste helft was vrij moeizaam verloren veel de bal en de passes waren niet zuiver. Gelukkig was het bij de tegenstander ook zo. Hierdoor vielen er aan beide kant een aantal kansen deze werden niet benut.

In de rust werd alle puntjes op de i gezet. Het moest nu gebeuren. De tweede helft begonnen weer lekker fel. Dit resulteerde op een aantal kansen maar die gingen er tot groot genoegen niet in. Maar toen was het zover we kregen een strafcorner. Vrijdag hadden we na de training wat variante bedacht. Op de kop van de cirkel besloten we 1 van deze varianten werd het. De bal werd kort naar Fleur Sterkenburg aangeven en werd terug gelegd naar de aangeef myrthe Sloeserwij. Zij kon hem 1x keer door spelen door de benen van de keeper waardoor deze zat. Dit betekende 1-0 voor ons. Met nog een kwartier op de klok moest alles geven worden om de winst binnen te slepen. Rapide werd door de 1-0 achterstand nog fysieker dan dat ze zal waren. Hier hadden wij gelukkig geen moeite mee. In de laatste fase van de wedstrijd steeg de spanning Rapide kreeg nog een corner, deze werd er gelukkig uit gehaald. Waardoor wij met 1-0 de winst binnen sleepte. Na een zware wedstrijd is dit een zeer mooie afsluiting van het seizoen!

Wij willen alle supporters die zowel thuis of uit met ons mee hebben gereisd bedanken! Wij hopen jullie volgend jaar weer langs de lijn te zien.