Heren 1 verliest ondanks een uitstekende ambiance op Super Sunday
He 19 September 2016

Nieuws afbeelding

Gisteren, tijdens Super Sunday stond het thuisduel tegen Tempo ’34 op het programma.  De ambiance op Rapid was uitstekend met veel publiek en een swingende DJ. Rapid trad aan met twee debutanten uit de A1; Maarten Molenaar en Wilfred Leenheer. Nadat de mini van de week Kiano de aftrap had verzorgd ging de wedstrijd van start.

Tempo ’34 ging direct volle bak naar voren met veel druk op onze verdediging wat resulteerde in een aantal strafcorners voor de tegenpartij. Het stond dan ook in 10 minuut 0-2 voor Tempo ’34. Kort daarna werd Bram Engelhart in de cirkel gevloerd door de keeper, strafbal, kans om op 1-2 te komen. Helaas bleek de doelpaal deze middag onze 12de tegenstander te zijn.

Een aantal minuten later kreeg Rapid een strafcorner. Deze werd door strafcornerspecialist Ruben Killian feilloos achter de keeper van Tempo gespeeld. We gingen de rust in met een 1-2 achterstand. Bij het fluitsignaal van de 2de helft zette Tempo direct druk wat resulteerde in een aantal tegengoals waardoor met nog 20 minuten op de klok Rapid met 1-5 achter stond.

Ondanks deze tegenvaller zijn onze jongens blijven hockeyen en hebben alle energie in de wedstrijd gepompt. Dit resulteerde dan ook in een aantal kansen en strafcorners met de doelpaal als voornaamste tegenstander. Met nog 10 minuten op de klok gaf Bram Engelhart een prachtige scoop waaruit Bob Rolink op ‘tennis-achtige’ wijze prachtig en hard inschoot. (2-5)

Rapid zette aan om het ‘gat’ te verkleinen…echter Tempo deed wat Rapid moest doen en scoorde 2-6 (Eindstand). Komende zondag staat de uitwedstrijd tegen Gouda H1 op het programma.