Rapid Dames 1 neemt ondanks mindere wedstrijd 3 punten mee uit Delft
Da 25 September 2016

Nieuws afbeelding

Rapid speelde afgelopen zondag in Delft tegen studentenverening Scoop. Op deze warme laatste zondag van september was het aan de Gorcumse dames de taak om weer 3 punten mee te nemen naar Gorinchem.

Rapid startte scherp en was de eerste helft de betere ploeg. Er werden diverse kansen gecreëerd en na 10 minuten viel dan de eerste goal. Een enorme rommelgoal, die na een goede voorbereiding van Anna van Harten, uiteindelijk door Milou Been werd binnengetikt. Rapid bleef druk geven en Scoop bleef achter de feiten aanlopen.

Niet lang na de eerste goal kreeg Rapid een strafcorner. Deze werd gekeerd met een voet op de doellijn, waardoor er terecht een strafbal werd toegekend aan Rapid. De strafbal werd koelbloedig gescoord voor Fleur Sterkenburg.

Naarmate de minuten voorbij gingen, werd het tempo ook steeds lager. Rapid leek mee te gaan in het tempo van de tegenstander en zich niet te kunnen weren tegen de warmte.

Na de rust was het juist Scoop die meer dreiging wist te geven. Ze waren feller dan de Gorcumse dames, Rapid was de weg even kwijt. En niet lang na rust was het dan ook de Delftse club die snel counterde. Keepster Annette van Weenen wist de ontsnapte speelster te keren, maar de scheids kende hier vervolgens een strafbal toe aan Scoop vanwege een overtreding van de Rapid keepster. De strafbal zorgde voor de 1-2.

Veel is er na deze goal niet meer gebeurd op het veld, Rapid creëerde nog wel verschillende kansen, maar met slordige passen van Rapid en bijna alle speelsters van Scoop in hun cirkel is het altijd lastig om toch nog te scoren.

Gelukkig bleven ook na deze mindere wedstrijd van Rapid de punten wel in eigen handen en zo hebben de dames na 3 wedstrijden 9 punten en mogen zij zich deze week koploper noemen.

Komende zondag, 2 oktober, speelt Rapid om 12.45 thuis deze Rapide.