Rapid Heren 1 wint thuisduel tegen Spijkenisse
He 17 Oktober 2016

Nieuws afbeelding

Gisterenmiddag stond de belangrijke wedstrijd thuis tegen Spijkenisse op het programma. Koen Carbaat (JA1) maakte zijn debuut voor Heren 1 tijdens een officiële wedstrijd. Beide teams waren zich ervan bewust dat winnen een must was. Rapid stond slechts een punt hoger op de ranglijst dan Spijkenisse Heren 1.

Deze ‘spanning’ zag je dan ook terug in het veld, beide teams sprongen slordig om met kansen en passes. Luuk de Vendt keepte een uitstekende wedstrijd en hield zijn goal de eerste helft dan ook keurig schoon.

We gingen rusten met 0-0 op het scorebord. Speler/ Coach Jasper Boekhout had wellicht al het nieuwste boek over Johan Cruijff gelezen…daar hij in de rust zijn mannen opriep ‘Als je niet kunt winnen, moet je zorgen dat je niet verliest’.

De tweede helft gingen beide teams van meet af aan sterker en scherper van start wat resulteerde en stevige duels met een aantal groene en gele kaarten tot gevolg. Na tiende minuut opende Rapid de score nadat Harm Imkamp voorafgaand aan een solo de bal binnensloeg. (1-0)

Met nog 10 minuten op de klok maakt Spijkenisse gelijk door een rebound vanuit de strafcorner (1-1). Eigenlijk hadden beide teams ‘niets’ aan een gelijkspel. Met nog tien minuten op de klok gingen de teams voor een slotoffensief op Molenvliet. Met nog vijf minuten op de klok kreeg Rapid een strafcorner. Deze werd feilloos binnen gesleept door Ruben Killian (2-1).

De laatste vijf minuten waren spannend met nog een aantal kansen voor Spijkenisse totdat scheidsrechter de laatste keer floot voor einde wedstrijd.