Dames Rapid boeken sterke overwinning
Da 6 November 2016

Nieuws afbeelding

(Foto gemaakt door: Ronald Tukker)

De dames van Rapid hadden na het gelijkspel van vorige week wat recht te zetten. Dat moest zondag gebeuren tegen Barendrecht. Rapid staat 3e en Barendrecht 4e. In de voorbereiding van dit seizoen hadden beide teams elkaar al getroffen en toen was Barendrecht de betere ploeg. Maar deze zondag bleek wel dat Rapid gegroeid is in de afgelopen maanden.
Al vanaf het begin van de wedstrijd waren het de Gorcumse dames die het initiatief namen en goed uitvoerden wat coach Charlotte Sterk hen had toegezegd. Deze hele wedstrijd scherp, constant een stapje meer dan je tegenstander en ons eigen spel spelen. Durven! Dat moesten de dames doen tegen deze tegenstander. En dat gebeurde.
Met een minuut of 15 op de klok waren het de beide Nikki's met sterk voorbereidend werk op de rechterflank en uiteindelijk Yverna Bosch die de 1-0 wist te maken.
Niet lang hierna kreeg Barendrecht de eerste strafcorner toegekend, maar deze werd zeer goed geweerd door de uitblinkende keepster Annette van Weenen.
Rapid bleef de betere ploeg met meer balbezit en meer lef. Mid-mid Eveline Sterk verdeelde het spel vanaf haar positie knap.
Niet lang voor de rust was het Joelle Sevenhuysen, die bij beide volgende goals sterk ruimte en kansen creĆ«erde voor Nikki Wattenbergh en Anna Vissers die zo de 2-0 en 3-0 maakten.
Rapid heeft eerder tegen een sterke tegenstander met deze cijfers voor gestaan, maar wist dit uiteindelijk te verspelen. De boodschap in de rust was dan ook duidelijk. De concentratie, rust en kracht blijven volhouden. Toch was er na de rust even een kleine dip. Rapid werd slordiger en dit resulteerde dan ook in een goal van Barendrecht.
Het lukte Rapid dit keer echter wel om zelf hun spel ook weer op orde te krijgen en het wat sterker spelende Barendrecht op te vangen. Dit mede dankzij dat alle Gorcumse speelsters erg sterk speelden, waarbij Denise Hanika zeker het apart benoemen waard is.
Rapid wist uiteindelijk de score nog uit te breiden tot 4-1 en 5-1, ook allebei weer met mooie combinaties, waarbij Anna Vissers beide keren de speelster was die de goals op haar naam mag schrijven. Waar zij dus een hattrick maakte in deze wedstrijd.
Helaas was 2 minuten voor tijd de concentratie wel ver te zoeken en lukte het Barendrecht toch nog om er 5-2 van te maken.
Rapid heeft het puntverlies van vorige week deze week dus knap recht weten te zetten. En maakt zich klaar voor volgende week tegen Voorne, waarbij Rapid weer thuis speelt om 12.45 uur.