rapid-home-1.jpg
Van de bestuurstafel
Va 11 November 2016

Van de bestuurstafel

Nieuws afbeelding

#jijmaakthetverschil!


Beste leden en ouders van leden,


Elke zaterdag en zondag zien we talloze spelers en speelsters op het veld het verschil maken. Met een schitterende goal, een pass die niemand anders zag of een uitstekende redding. Je ontvangt terecht de complimenten van je teamgenoten en publiek. 

Er zijn ook mensen die op de achtergrond elke week weer het verschil maken. Zonder Laurens, sinds kort met versterking van Audrey, zou het op onze club stukken minder draaien! Ook zijn er talloze vrijwilligers die helpen met de organisatie van de wedstrijden, trainingen, evenementen en wat je ook kan verzinnen. Deze in meer of mindere mate onzichtbare krachten maken Rapid voor een groot deel wat het is en laat de club 'gewoon' doordraaien.

 

Een aantal groepen zijn zichtbaarder; bijvoorbeeld de trainers, coaches en scheidsrechters. Naast de hockey(st)ers cruciaal om tot een wedstrijd te komen! Trainers en coaches brengen onze Rapidleden techniek en tactiek bij, maar zijn ook bepalend in het stellen van normen en grenzen. Hoe gaan we met elkaar om in het team? Hoe ga je om met tegenstander, je begeleiding en de scheidsrechter? 

Vooral het fluiten gebeurt veelal op vrijwillige basis en iedereen die wel eens de fluit ter hand neemt: het lijkt soms bijna alsof je het niet goed kan doen. Elke fout ligt onder een vergrootglas, terwijl je ook heel veel overtredingen wél ziet. Maken scheidsrechters dan echt het verschil in de uitslag? Zelden. Het is vooral een excuus voor eigen fouten. Toch hoor je veel geappelleerd worden op de velden én vanaf de zijkant, door zowel coaches als publiek. 

 

Afgelopen maandag is de Week van Respect gestart met de slogan #jijmaakthetverschil! De KNHB en ook Rapid ondersteunt dit natuurlijk. 

We knokken allemaal voor die 3 punten in het weekend, maar het belangrijkste is dat we dit doen met respect voor de tegenstanders, je teamgenoten, de begeleiding en de scheidsrechter. We staan immers allemaal langs en op het veld omdat we het spel zo leuk vinden!

Dus ook dit weekend weer, of je nu uit of thuis speelt:

1. Voor de wedstrijd de line up met handen schudden voor de wedstrijd.

2. Tijdens de wedstrijd toon je respect voor iedereen op en rond het veld.

3. Na de wedstrijd drink je wat met de tegenstander.

 

En mocht iemand in je team of langs het veld zich hier niet aan houden? Spreek diegene dan aan! #jijmaakthetverschil!


Sportieve groet,


Joost van der Geest

Voorzitter TC