rapid-home-1.jpg
Rapid MB1 genomineerd voor sportploeg van het jaar 2016!
Ju 21 December 2016

Rapid MB1 genomineerd voor sportploeg van het jaar 2016!

Nieuws afbeelding

Rapid MB1 is genomineerd voor sportploeg van het jaar in de gemeente Gorinchem. Op 3 februari zullen zij op het jaarlijkse sportgala in de evenementenhal horen of zij daadwerkelijk in de prijzen vallen. 

Het team, onder leiding van Fedde Grunstra en Maxim Houwink, heeft afgelopen seizoen een zeer sterk jaar gedraaid in de topklasse, het hoogste niveau in district Zuid-Holland. De weg naar de topklasse was zwaar, met 11 wedstrijden in de voorbereiding werden de meiden klaargestoomd voor het echte werk. Na een ongeslagen reeks in de voorcompetitie, startte de echte competitie in november. 

Zonder verwachtingen is het team de strijd aangegaan met grote clubs als Cartouche, Zoetermeer, Alphen en Berkel Rodenrijs. In de winterstop stonden ze op een prachtige tweede plaats. Na de winterstop resulteerde een zeer sterke serie wedstrijden in een prachtige derde plaats. Een unieke prestatie voor een jeugdteam van Rapid!

Teambuildingsactiviteiten en een teamweekend aan het begin van het seizoen waren de basis. Maar het team heeft het hele seizoen gestreefd naar perfectie. De waaromvraag bij alles wat werd ondernomen was belangrijk, omdat daarmee continue twee/drie stappen verder werd nagedacht. De ontwikkeling van zowel het team als het individu waren bijzonder. Drie speelsters zijn vanwege hun kwaliteiten al vervroegd doorgeschoven naar Dames 1 en een groot gedeelte, inclusief Fedde, is in MB1 gebleven en staat nu wéér tweede in de topklasse. Maxim is mede door deze prestaties trainer/coach geworden van Groningen MB1, wat op landelijk niveau speelt. 

Vol trots zal MB1 de club vertegenwoordigen op het sportgala! 

http://destadgorinchem.nl/sport/genomineerden-sportgala-bekend-194863#.WFfxffNUtsY.facebook

Meer informatie en achtergronden zijn te vinden op onze facebookpagina: https://www.facebook.com/Rapid-MB1-350008231831924/ 


Ps. tevens is als sporter van het jaar Floris de Ridder nog genomineerd!


Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws