rapid-home-1.jpg
Sport verbroedert op Molenvliet met Unitas Tafelvoetbaltoernooi
Al 19 Januari 2017

Sport verbroedert op Molenvliet met Unitas Tafelvoetbaltoernooi

Nieuws afbeelding Op zaterdag 14 januari werd het jaarlijkse Unitas Tafelvoetbaltoernooi gehouden. De organisatie van het toernooi zorgt ieder jaar weer voor nieuwe elementen in de dag.


Immers:

  • De Ukkie + mini’s staan ‘s ochtend op kratjes te spelen;
  • De F en E spelers zijn waanzinnig fanatiek en schreeuwen er bij;
  • De D en C jeugd vindt het "chill” om te doen.

Voor de avond waren dit jaar uiteraard de volwassen-leden + Unitas Business Club leden aanwezig maar ook onze speciaal genodigden van G.H.C. Rapid Mills (Hockey met een stokkie voor de insiders van Unitas) met 9 teams.  Daarnaast was voor de avond ook een echte stadionspeaker ingevlogen: Peter Houtman (normaal de speaker van De Kuip/Feyenoord).

Het was voor Houtman wel even wennen om voor een dermate gemêleerd gezelschap om te roepen en om per speelronde voor 6 tafels om te roepen in plaats van het spreken voor de aanstaande kampioen van Nederland. Hij maakte zich de taal van het tafelvoetbal al snel eigen en zorgde met tussentijdse interviews voor leuke anekdotes in de zaal.

Tevens was het voor onze gasten van Rapid wel wennen dat er geen strafcorners genomen konden worden op de tafelvoetbalspellen. Voor de Unitassers was het daarentegen weer wennen dat er dermate veel dames meededen aan het spel. Prachtig!

De uiteindelijke winnaars van het toernooi waren Gido Rottink + Aron Schalk. Voor Gido niet een eerste keer dat hij wint. De cup met de grote oren staat trots naast zijn bedje te pronken.

Al met al een mooie traditie met nieuw elan door de aanwezigheid van Rapid. Leuk om te zien dat sport op deze manier nog meer verbroedert: man, wat een mooie clubs zijn dit toch!

Klik hier voor bericht op site van Unitas


Klik hier voor alle foto's