MA1 Zaalkampioen!
Ka 15 Februari 2017

Nieuws afbeelding

We mogen het eindelijk hardop zeggen, MA1 is zaalkampioen.

Na sterk geboekte overwinningen op onze concurrenten, konden wij vorig weekend het kampioenschap binnenhalen tegen de nummer 4 en 5.

Nerveus, zo kunnen wij de eerste 20 minuten van de 1ste wedstrijd omschrijven. Onnauwkeurige passing en weinig communicatie, dat was het resultaat van de zeer aanwezige zenuwen.

Helaas leidde dit ook tot een tegengoal, wat ons wel wakker schudde. De meiden gingen er vol tegenaan en dit leidde tot prachtig combinatiewerk, wat leidde tot een doelpunt van een zeer sterk spelende Noa Blokland.

En toen begon de wedstrijd echt pas. Er werd gecommuniceerd, gecombineerd en weer gescoord. Dit keer door de altijd alerte Ina Mulder die op de juiste plek stond en de bal er sterk in schoot. De stand had op een gelijke hoogte kunnen worden gebracht, maar dit was niet mogelijk. Onze keepster Defne van der Brugge hield veel pogingen van Hoeksche Waard eruit, waardoor zij ons in de wedstrijd hield. We bleven aanvallen en uiteindelijk was het in de laatste minuten raak voor onze trucendoos Merlijn Borst die de bal er strak in schoot en de overwinning voor ons veilig stelde.

Vol goede moed begonnen wij aan de tweede wedstrijd. Binnen 30 seconden was het al bijna weer raak voor Noa Blokland, maar helaas werd haar schot gekeerd door de keepster van Pollux.

Door een sterke aanval wisten wij een strafcorner te krijgen. De strafcorner is het visitekaartje van het team, dus wij wisten bijna zeker dat die erin ging. En ja hoor onze sterk spelende en altijd zeer betrouwbare aanvoerder Eline Lanting wist het goal te vinden. Na dit doelpunt was pollux nergens meer te vinden. De meiden speelde met vertrouwen en veel overtuiging. Een aantal minuten later was het weer raak. Op aangeven van Lonneke Terlouw wist Eline Lanting haar tweede doelpunt te maken.

De 3de strafcorner die werd ingetipt door Lonneke Terlouw werd helaas afgekeurd door de scheidsrechter. Erg jammer was het, omdat Lonneke zeker een doelpunt had verdient naar haar sterke optreden.

Dit weerhield ons niet om het 3de doelpunt te maken. Deze werd gemaakt door Noa Blokland, die voorafgaand 2 speelsters compleet uitspeelde en daarna keurig de keeper passeerde. 3-0 was de stand, maar we snakte naar meer. En daar was ze weer, Eline Lanting scoorde haar hattrick. Kort daarna werd de 5-0 keurig gescoord door Merel Uppenkamp, die ook een sterke wedstrijd speelde.

Om het plaatje helemaal af te maken, was het Robin de Kluizenaar die solleerde door de zaal met prachtige passeerbewegingen en daardoor veel meters maakte die haar brachten in de cirkel, helaas werd haar poging gekeerd door de keepster van Pollux en bleef de stand 5-0.

Na een fantastische middag hebben wij ons zaalseizoen afgesloten met het kampioenschap. Wat zijn we trots en blij. Nu weer op naar het veld, waar wij ook met 100% voor het kampioenschap zullen gaan.