rapid-home-1.jpg
Rapid Dames 1 ruim langs Zevenbergen
Da 12 Maart 2017

Rapid Dames 1 ruim langs Zevenbergen

Nieuws afbeelding

Na een winterstop van ruim 3 maanden was het voor de dames van Rapid afgelopen zondag eindelijk weer tijd om aan te treden op het Gorcumse kunstgrasveld.

Op deze heerlijke lentedag was het na 2 minuten al gelijk raak voor de dames. Het was Joelle Sevenhuysen die na een diepe bal van Fleur Sterkenburg, scherp reageerde en handig de Zevenbergse keepster wist te omspelen. Rapid was de gehele eerste helft duidelijk de betere partij en de bal was dan ook vooral te vinden bij de speelsters van de Gorcumse club. 

Na een strafcorner die niet succesvol was, werd er de corner hierna wel ruimte gevonden en na een mooie combinatie tussen Merel van Rooij en Fleur Sterrenburg was het de laatstgenoemde die de bal handig in de hoek speelde.


Na de rust heeft Rapid wederom vele corners gekregen, wat een mooie gelegenheid was om deze goed te trainen voor de belangrijke wedstrijd van volgende week, waar directe concurrent Spijkenisse wacht op Rapid.

De vele corners leverden niet direct wat op, net naast, een alerte keepster, een speelster die een bal handig keert op de achterlijn, allerlei redenen waardoor de bal niet in de goal terecht kwam. Pas na 5 corners was het wederom Fleur die met een harde klap de 3-0 op haar naam wist te zetten. Kort hierna was Rapid even niet scherp, schakelen ging trager en Zevenbergen leek wat mogelijkheden te zoeken. Ze wachten mogelijkheden voor een counter af, maar Rapid herstelde zich snel en wist toch ook het spel weer over te nemen. Waaruit zelfs nog 2 goals volgden. Een prachtig uitgevoerde variant tussen Eveline Sterk en Yverna Bosch, waar Yverna's laatste aanraking genoeg was om de 4-0 te maken. En als klap op de vuurpijl was er nog een schitterende combinatie tussen de 3 aanvalsters, waarna Milou de 5-0 nog op haar naam mocht schrijven.


Volgende week spelen de dames zoals eerder al genoemd een belangrijke wedstrijd in Spijkenisse. Spijkenisse staat met 2 punten boven Rapid op de 2e positie, waar Rapid 3e staat en dus flink zal gaan strijden om de 2e plek over te kunnen nemen.