rapid-home-1.jpg
Weer thuis!
Va 15 Maart 2017

Weer thuis!

Nieuws afbeelding

Afgelopen weekend is de tweede helft van de veldcompetitie weer gestart! Hoewel het zaalhockey zo de eigen charme heeft, gaat er wat mij betreft niets boven het veldhockey. Vooral ook omdat we op zaterdag en zondag allemaal elkaar weer zien in ons (club)huis in plaats van verspreid over zalen in Gorinchem en omstreken. 

In datzelfde clubhuis kan op de vrijdagavonden ook weer worden gegeten, kunnen ouders koffie drinken terwijl ze op de trainende kinderen wachten en worden trainersavonden gegeven. Op 6 maart hadden we de workshop van HockeyPraktijk over de app die wij als Rapid gebruiken voor de trainers. Deze is te vinden in de Rapid App (en op de site van de KNHB); onder het balkje ‘meer’ staat ‘KNHB HockeyPraktijk’ en ‘HockeyPraktijk’ voor de trainers en coaches. Hierin staan de oefeningen die de trainers kunnen gebruiken voor de teams, van de F tot en met de senioren, op elk niveau! We hebben onderling afgesproken dat de trainers de trainingen voor de training voorbereiden en er dus geen telefoon op het veld gebruikt moet worden. 

Op 20 en 27 maart en 3 april zijn er nog meer trainersavonden voor de trainers van A t/m D, waarbij de trainers het veld op gaan om rond een thema te trainen. Dit gebeurt onder leiding van Fedde Grunstra en op 20 maart komt ook oud-Rapidspeler Floris de Ridder! 


Handje!

Kortom, er gebeurt genoeg moois en er ligt nog genoeg op stapel komende maanden. Maar in en rond ons clubhuis dienen wij ons wel te gedragen, dit begint met het hebben en tonen van respect voor elkaar én al onze vrijwilligers. Maar zeker ook vrijwilligers onderling, bijvoorbeeld de coach en de scheidsrechter. Helaas moeten wij constateren dat het ‘handen schudden’ voor én na de wedstrijd met tegenstander en vooral de scheidsrechters niet gebeurt. 

Bij sport hoort winnen en verliezen (en ok, ook een gelijkspel), maar respect voor je tegenstander en de scheidsrechter is minimaal net zo belangrijk. Zeker daar de scheidsrechters vrijwilligers zijn die wij enorm hard nodig hebben! Maar jij ook, zonder scheidsrechters kunnen er immers geen wedstrijden gespeeld worden.


Aan alle coaches, aanvoerders, spelers en ouders: schud die hand voor én na de wedstrijd! Gebeurt dit niet, spreek elkaar hier op aan. 

We mogen weer hockeyen, we zijn weer thuis; laten we ons dan ook zo gedragen.


Sportieve groet,


Joost van der Geest

Voorzitter TC


Ps. wisten jullie dat alle berichten van het bestuur kunnen worden teruggelezen via de volgende link?