Dames 1 geeft wedstrijd in eerste minuten al weg
Da 20 Maart 2017

Nieuws afbeelding

De Gorcumse Rapid dames hebben deze zondag dure punten laten liggen in Spijkenisse. Spijkenisse, de nummer 2 van de competitie, stond 1 punt boven Rapid en het was natuurlijk het doel van de Gorcumse ploeg om over Spijkenisse heen te gaan over de ranglijst.

Echter liep het helemaal anders, al in de eerste 5 minuten. Rapid leek de eerste minuten aan de grond genageld, kon niet meer dan toekijken en zo wist Spijkenisse binnen 5 minuten 2 maal te scoren, waardoor er gelijk tegen een grote achterstand werd aangekeken.

Rapid wist zich redelijk te herpakken, maar de echte scherpte bleef uit. Rapid was slordig en erg chaotisch. Niks lukte zoals het de dames in andere wedstrijden wel lukt.

Rapid kreeg nog wel diverse kansen, maar voor rust kon Rapid niets meer terugdoen. Na rust leek dit wel te gaan lukken, Rapid drong aan, maar door even de concentratie weer te verliezen was Spijkenisse toch weer de winnaar in de cirkel en maakten zij ook nog de 3-0.

Knap van de Gorkumse ploeg om ook na deze goal toch weer het spel op te pakken. Er volgden direct verschillende mogelijkheden en Rapid wist toch 3-1 te maken na geweldige tip door Merel van Rooij. En gelijk hierna was Rapid erg dicht bij een goal, maar een corner belandde op de paal. Ook hierna was Rapid de meest dreigende ploeg, maar de goals om nog aansluiting te vinden bleven uit.

Rapid blijft 3e op de ranglijst, maar het gat met nummer 1 Derby is nu 6 punten. En dus is niks onmogelijk met nog 9 wedstrijden te gaan.

Komende zondag speelt Rapid weer thuis om 12.45 tegen Scoop Delft. We hopen u dan weer langs de lijn te zien!