Een wedstrijdverslag van Rapid JC1
Ju 20 April 2017

Nieuws afbeelding

Forescate JC1 – Rapid JC1 (08-04-2017)

Rapid JC1 maakt dit seizoen een stormachtige ontwikkeling door. Waar in de beginfase van de competitie nog weleens tegen een verliespunt werd aangelopen, is het spel de tweede helft van het seizoen van hoge klasse. Met als resultaat dat de ene naar de andere tegenstander aan de zegekar wordt gebonden. Zo werd bijvoorbeeld recentelijk van de toenmalige koploper Voorne gewonnen. Dit keer stond de wedstrijd tegen de huidige koploper, Forescate, op het programma

Het team, aangevoerd door coach Tim Harreman, bestaat uit Sam Climo, Teun Ebben, Daan van Egmond, Boris Groeneveld, Tijmen Hasekamp, Joël van Helden, Jozua Heule, Olivier van Hoof, Bas Janssen, Tijn Janssen, Pepijn Links, Max-Émile van Namen, Jelmer Selders, Maarten Selders en Koen Weenink. Deze mannen begonnen mentaal en fysiek optimaal voorbereid aan deze wedstrijd. En dat was nodig gezien de goede reputatie van Forescate.

Rapid moest direct vol aan de bak gezien het furieuze begin van Forescate. De eerste minuten was het met name druk op de eigen helft van Rapid. De mannen hielden echter kranig stand en na 8 minuten resulteerde een slim uitgespeeld counter in de 0-1 voor Rapid. Na een lange pass van Daan gaf Joël prachtig voor. Sam wist er uiteindelijk een mooi doelpunt van te maken.

Na deze treffer ging het spel heen en weer. In de 11e minuut werd er slim een strafcorner geregeld door Max-Émile die een snelle vrije bal op rechts in 23m gebied nam. Deze leverde echter helaas geen doelpunt op. Daarna ontstond er grote druk op de cirkel van Rapid, mede door slordigheid in de passing. Rapid kwam er echter regelmatig uit met snelle counter en nadat ook een tweede Rapid strafcorner net niet werd verzilverd werd afgefloten voor rust.

2e helft

De tweede helft begon Rapid sterk. Een vrije bal buiten de cirkel belandde bij Max-Émile die vervolgens een voorzet van rechts gaf. Deze mooie strakke pass belandde voor het doel waar goalgetter Sam met een intikker de 0-2 kon scoren. Wat een ontwikkeling, de onverslaanbaar geachte koploper door Rapid kansloos op een 0-2 achterstand gezet! De minuten daarna werd gekenmerkt door galery play van Rapid. De ene na andere mooie pass werd uit de sticks van Rapid’s hockeymannen getoverd. Het leverde echter geen derde doelpunt op.

Forescate toonde echter aan ook over veel kwaliteit te beschikken en zette aan tot een offensief met veel activiteit rond de cirkel van Rapid. De druk die Forescate ontwikkelde leverde hen een strafcorner op die zij na een kwartier spelen direct verzilverde. 1-2 dus met nog 20 minuten te spelen. Door dit doelpunt tegen ontstond enige tijd onrust bij Rapid. Echter hier bleek dat de mannen tijden het seizoen mentaal gegroeid zijn aangezien de verontwaardiging omgezet werd in positieve energie. Het eigen spel werd weer opgepakt en de opbouw goed verzorgd.

Dat het spel hierna heen en weer bleef golven kwam met name door de hoge druk die Forescate probeerde te zetten. Rapid wist zich echter met mooie combinaties hieronder uit te hockeyen. De 1-2 bleef op het scorebord staan ondanks dat Forescate in de allerlaatste seconde een strafcorner toegewezen kreeg. Echter, uitblinker en koele kikker Pepijn wist de bal naast te kijken.

Een prachtig resultaat waardoor Rapid de grote opmars op de ranglijst voortzet. Een vierde plek op 6 punten van de koploper. Hoewel klein blijven de kampioenskansen aanwezig.

Op 6 mei staat de uitwedstrijd tegen Cartouche op het programma.