rapid-home-1.jpg
Rapid Dames starten competitie overtuigend
Da 10 September 2017

Rapid Dames starten competitie overtuigend

Nieuws afbeelding

De Dames van Rapid hebben een goede voorbereiding gehad onder leiding van hun nieuwe coach Djurre van Gulik en nieuwe trainers Floris en Martin de Ridder.

Met wat wisselingen in het team, waaronder Rosemarije Visser als nieuwe keepster, Sophie Visser is teruggekeerd na wat seizoenen afwezigheid, maar ook Charlotte Sterk die vorig jaar nog de leiding had langs de lijn, staat zelf weer op het veld.


Dit seizoen is het de bedoeling dat er wekelijks ook meiden van de A mee gaan draaien in Dames 1 en zodoende waren vandaag Sarah Marij Moritz en Julia van Harten de extra invalkrachten.


Rapid heeft in de eerste wedstrijd gelijk laten zien waar zij dit seizoen voor gaan: promotie. Al na 5 minuten was het Nikki van Doesburg die de 1-0 maakte en niet lang daarna volgde de 2-0 van Charlotte Sterk.

Rapid was overduidelijk de betere ploeg en de volgende goals lieten dan ook niet lang op zich wachten. Sophie Visser wist de bal binnen te tikken na een voorzet van Eveline Sterk en niet lang hierna wist Eveline de 4-0 op haar naam te schrijven uit een corner.

Rapid leek hierna even wat moeite hebben om het spel weer op te vangen en Hoeksche Waard kreeg wat meer ruimte. Zij kregen ineens zoveel ruimte dat hier zelfs een goal uit volgde.

Toch kwam kort voor rust de 5-1 op het scorebord door Joëlle Been.


Na rust zette Rapid gelijk door mede dankzij aanvallend sterk werk van Anna van Harten en Aniela Wesselman, al na enkele minuten kwam er een voorzet die uiteindelijk door een speelster van Hoeksche Waard werd binnen getikt. En gelijk hierna volgde de 7-1 op naam van Yverna Bosch.

Na deze goals lukte het Rapid, ondanks diverse kansen, niet om de score nog veel verder uit te breiden.

De 8-1 viel uiteindelijk toch, toen Charlotte Sterk wederom scoorde.

De concentratie was hierna even weg en hoe zonde ook, de 8-2 viel ook nog.

Maar de eerste 3 punten gingen mee naar huis!


Volgende week om 12.45 is de eerste competitiewedstrijd op het prachtige nieuwe veld van Rapid. Het veld is de moeite waard om te komen kijken, maar dat geldt natuurlijk ook voor het spel van de dames.

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws