Eerste puntenverlies voor Dames 1
Da 25 September 2017

Nieuws afbeelding

Op een heerlijk zonnige zondag stond voor Rapid Dames 1 de eerste echte beproeving op het menu. De dames reisden af naar Barendrecht, dat samen met Rapid met 6 punten bovenaan stond. Wat kon worden opgemaakt uit de wedstrijden van het vorige seizoen was dat Barendrecht een fel en snel hockeyende ploeg was en met deze kennis gingen de Dames ook het veld op.

Toch leken de hockeysters van Rapid wat overdonderd te worden en kwam en de eerste helft nauwelijks aan het eigen spel toe. Te veel moeilijke keuzes en onhandigheden maakte dat Rapid vooral aan het reageren was en dus achter de feiten aan liep. Na een kwartier spelen was het dan ook Barendrecht die de 1-0 maakte. Na deze domper bleven de Dames wel vechten voor wat ze waard waren, maar wel op een te chaotische manier. Helaas bleef dus ook de 2-0 niet uit. Met nog een paar aanvallen die resulteerde in wat kansen voor Rapid, bleken ze niet kansloos, maar moest het wel beter.

Na wat motiverende woorden in de rust, stapten de dames van Rapid vol goede moed het veld weer op en dit was terug te zien in het spel. Langzaamaan kreeg Rapid meer grip op hun eigen spel. Kwamen de passes beter aan en kreeg Rapid meer kansen. Zo was het halverwege de eerste helft Fleur Sterkenburg die het doel van Barendrecht wist te vinden na een wat haperende strafcorner. Hierdoor gloorde er weer hoop voor de Rapid Dames.

Na nog een aantal goede slotminuten met meer druk en mogelijkheden, kreeg toch Barendrecht een reeks strafcorners wat uiteindelijk zorgde voor een 3-1 eindstand.