rapid-home-1.jpg
Rapid Heren 1 ondanks dubieuze arbitrage STERK langs en over Bleiswijk
He 10 Oktober 2017

Rapid Heren 1 ondanks dubieuze arbitrage STERK langs en over Bleiswijk

Nieuws afbeelding

Zondag 8 oktober Rapid H1 uit tegen Bleiswijk met debutant Wilfred Leenheer.

Met mooi weer mochten de toeschouwers (inclusief Lukas Fiolet in het gips) genieten van een spannende pot!!!

In de eerste helft, waar Rapid ook eerder had moeten en kunnen scoren. Nam Bleiswijk de voorsprong met 2 goed uitgespeelde strafcorners. In de rust werd middels een positieve donderspeech Rapid op scherp gezet en gingen ze vanaf de 1e seconde er vol op.

Dit resulteerde in een mooie veldgoal van Bram Engelhart 2-1, waarna Erik van den Wijngaarden uit een mooie strafcorner er 2-2 van maakte.

De 2-3 hing in de lucht en wat Daan Jacobs tijdens de strafcorner niet lukte in de 1e helft, lukte nu wel. Alleen wist de lijnstop in een reflex de bal te toucheren waardoor deze over de goal ging.

Het spel werd iets slordiger van beide ploegen en creëerde meer ruimte tussen de linies, waar Rapid gretig gebruik van maakte. Vanaf links midden speelde Bram Engelhart op de vrijstaande Hidde Sterkenburg op het middenveld, welke met een diepe op maat geplaatste pass Jesse Janssen op rechts  voor vrij maakte voor een schot op goal, maar heel slim een strakke voorzet gaf op Bram Engelhart die uiteindelijk de 2-3 maakte.

Hierdoor staat H1 na het gelijke spel tegen de voormalige nr1 Capelle, op de 10e plaats met 4 punten en bij winst zondag 15 oktober thuis tegen Liberty (Nr 5 met 10 punten) netjes aan kan sluiten bij de top.

Wederom is de lobby in volle gang om versterking te krijgen van H2 en/of H3 en mogen we waarschijnlijk de rentree van "oud” H1 speler Titus de Wal verwachten.