Rapid Dames 1 vecht voor drie punten
Da 15 Oktober 2017

Nieuws afbeelding

Op deze zonnige zondag mocht Rapid afslaan tegen Rapide. De intentie vanuit de Gorinchemse ploeg was duidelijk, Rapide zou vandaag in de wedstrijd weinig te vertellen hebben.

Dames 1 gaf goede druk naar voren en enkele kansen werden in dit eerste bedrijf helaas gemist. Het is helaas zo, dat als de bal er aan de ene kant niet in gaat, dat wel aan de andere kant gebeurt. En zo waar kwam Rapide via een tipp in uit een strafcorner op voorsprong.

Een domper voor Dames 1, maar gelukkig herpakten ze zich snel. En opnieuw was de druk naar voren duidelijk zichtbaar. Rapide liep terug en de ene na de andere kans volgde. Uit een verdedigingsfout van Rapide volgde een strafbal, die Charlotte Sterk voor haar rekening nam. Koel plaatste ze de bal in het doel en bracht Rapid op gelijke hoogte.

Na de rust werd er met name gehockeyd op de helft van Rapide. Zij zochten weliswaar in lange klappen de oplossing, maar de verdediging van Rapid stond haar mannetje en wist kansen simpel te verijdelen.

Rapid was overduidelijk gebrand om de drie punten thuis te houden. Helaas hadden ze het geluk niet helemaal aan hun zijde. De kansen waren aan beide kanten groots aanwezig. Toch trok Rapid uiteindelijk aan het langste eind. Fleur Sterkenburg schoot een strafcorner hard in, deze werd ongelukkig van richting veranderd door een stick van Rapide. Daardoor had de keepster het nakijken met een bal in de touwen en stond Rapid verdiend op voorsprong.

De tweede helft werd netjes afgemaakt met nog enkele kansen op de helft van Rapide, maar de stand bleef hangen op 2-1. Volgende week is Dames 1 vrij vanwege de herfstvakantie, maar heten jullie van harte welkom op 5 november, dan spelen zij opnieuw thuis aan de Bataafsekade, dit keer tegen Prinsenbeek.