rapid-home-1.jpg
Yvonne van der Linde - Coers lid in de Orde van Oranje Nassau
Al 27 April 2018

Yvonne van der Linde - Coers lid in de Orde van Oranje Nassau

Nieuws afbeelding

Op donderdag 26 april kregen vier Gorcummers een Koninklijke onderscheiding in het kader van Koningsdag, waaronder onze wedstrijdsecretaris voor de elftallen Yvonne van der Linde - Coers. Een trotse burgemeester Reinie Melissant heeft tijdens de jaarlijkse Lintjesregen haar en de drie andere decorandi mogen verrassen met een Koninklijke Onderscheiding. Zij zijn allen benoemd als lid in de Orde van Oranje Nassau.


Yvonne is vroeger actief spelend lid geweest en is sinds eindjaren tachtig actief betrokken bij de club. Ze is begonnen als coach van haar spelende kinderen, maar sinds 1990 voert zij het wedsecretariaat van de club. Dit betekent dat zij, gedurende het gehele seizoen voor de KNHB en de bezoekende clubs het eerste aanspreekpunt is. Vanuit die functie deelt ze elke zaterdag en zondag de wedstrijden in voor de junioren en senioren. In de tussenliggende jaren heeft ze daarnaast nog veel verschillende rollen als vrijwilligster vervuld, totdat haar kinderen zijn gaan studeren. 


De meeste ouders stoppen dan met hun werkzaamheden, maar Yvonne is nog steeds onze wedstrijdsecretaris voor de elftallen en is daarmee voor alle teams een rots in de branding. Het verplaatsen van een wedstrijd, het aanvechten van een straf bij de KNHB, het indelen in de juiste poule; niets is haar te veel. En dat doet ze nog steeds na 27 jaar!