Rapid Heren 1 haalt uit
He 17 Maart 2014

Nieuws afbeelding

Na de overwinning vorige week op Bommelwaard, stond afgelopen zondag hekkensluiter Gilze Rijen op het programma voor de Gorcumse mannen.

De boodschap van coaches Wijnbelt en Bielschowsky was duidelijk: blijf druk houden op de opbouw van de tegenstander en elkaar hard in de stick spelen. Na 8 minuten was het een mooi opgezette aanval van achteruit door Sjoerd van den Wijngaarden op Ties Imkamp die op zijn beurt Kevin Boekhout bediende en Titus de Wal in scoringspositie bracht. Deze verzuimde niet en de 1-0 stond dus al vroeg op het scorebord. Dat deze stand tot aan de rust op dat bord bleef staan was niet de verdienste van de tegenpartij, maar was meer dat Rapid verzuimde uit te lopen. De eerste strafcorner van Rapid  was volgens de scheidsrechter een gevaarlijk schot dat door een kamikaze uitloop-actie van één van de Brabanders  geblokt werd en daarom afgekeurd. De Gorcummers interpreteerden het anders. De 3 strafcorners die Rapid tegen kreeg, werden door de goed keepende Lennard Jansen gepareerd.

In de rust werd de mannen duidelijk gemaakt dat er best  wat harder "ingekleund” mocht worden. Vlak na rust werd een variant strafcorner ingetipt door Boekhout. Meteen daarna viel de 3-0 door een doelpunt die voortkwam uit een actie van Jan Imkamp en waarin Boekhout met de backhand opnieuw de Brabantse goalie passeerde. In de 46ste minuut scoorde GertJan van den Assem uit een strafcorner. Zou het dan toch een monsterscore kunnen worden? Helaas viel er nog maar 1 doelpunt. Gemaakt door Van Den Wijngaarden met een keihard schot uit een strafcorner. De daarop volgende 20 minuten werd de druk op de Gilze Rijen steeds groter maar effectief waren de Gorcummers niet meer.

De junior invallers, Ties Imkamp, Tim Harreman, Friso Smaal en Stijn Ticheloven lieten ook deze wedstrijd weer dat ze van grote waarde zijn voor het paradepaardje van Rapid.

Volgende week staat een uitwedstrijd tegen de Tielse Kromhouters die 2 wedstrijden achter elkaar met dubbele cijfers gewonnen hebben en direct boven Rapid in de ranglijst staat.

Door: Rob Bielschowsky