Briljant Rapid Heren 1 toont veerkracht
He 23 Maart 2014

Nieuws afbeelding

Kromhouters uit, op voorhand een zeer zware wedstrijd. Niet alleen omdat de Tielenaren op een revanche belust waren, maar ook omdat deze mannen de laatste 2 wedstrijden met maar liefst 17-1 en met 10-3 gewonnen hadden. Wilde Rapid nog leuk meedraaien met de top, moest deze wedstrijd eigenlijk wel gewonnen worden. De eerste helft kwamen de Gorcummers er eigenlijk niet aan te pas. De druk van Kromhouters was zwaar en het uitverdedigen van Rapid liet af en toe te wensen over. Het duurde tot de 23ste minuut dat Kromhouters de 1-0 op het scorebord zette. Maar daarvoor had keeper Lenhard Jansen al een paar mooie reddingen gedaan. Diverse strafcorners kreeg Rapid tegen, maar net als in de thuiswedstrijd waren de Tielenaren niet effectief. Rapid had nog wel 2 mooie kansen. Eén uit een aanval van GertJan van de Assem die Niels Glerum bediende, maar zijn schot op doel ging naast. Een andere mooie aanval ging via junior Tim Harreman die uitblinker Kevin Boekhout mooi aanspeelde, maar bij deze actie pareerde  de doelman het schot goed. Eigenlijk kwam Rapid, behalve deze 2 aanvallen er niet aan te pas. De Tielenaren speelde zeer gedisciplineerd, mooi en snel samen.

Maar na de rust stond er een heel ander Rapid op het veld. En dat begon al direct na het fluitsignaal. Rapid forceerde de eerste strafcorner en Jan Imkamp pushte de bal laag achter de keeper. Het duurde daarna 10 minuten voordat Kromhouters weer op voorsprong kwam. Door slordig uitverdedigen scoorde Kromhouters de 2-1. Maar direct na de hervatting een briljante rush van Boekhout over de rechterflank die Jan Imkamp aanspeelde en hij scoorde liggend de gelijkmaker. Rapid begon het speel steeds meer te domineren. De druk op de aanval van Kromhouters werd steeds groter, de Gorcummers onderschepte regelmatig de aanvallen. Na één van deze intercepties scoorde Boekhout met de backhand de 2-3. Rapid begon steeds meer te domineren en verdiende veel respect van de supporters van de thuisploeg. De aansluitingstreffer viel uit een hoge voorzet die de Gorcumse verdediging verraste. Maar Rapid toonde wederom veerkracht en bleef de druk op het Tielse doel opvoeren. 5 minuten voor tijd viel de beslissing. Een voorzet van Boekhout werd door good old Van de Assem over de doellijn gespeeld. Rapid wint met 3-4 en neemt de volle 3 punten mee naar Gorcum. Noemenswaardig is het debuut van de Bram Engelhart, met zijn 15 jaar bewijst hij dat er een nieuwe lichting van goede hockeyers aan zit te komen.

Volgende week zondag om 14.30 uur staat HC Drunen in een thuiswedstrijd op het programma. Rapid de nummer 4 tegen Drunen de nummer 2. Wederom een wedstrijd die zeer spannend zal zijn en dus de moeite waard om te bezoeken.

Door: Rob Bielschowsky