Dames Rapid op hun best
Da 1 April 2014

Nieuws afbeelding

Na de domper van vorige week stonden de neuzen van de Gorcumse dames afgelopen zondag weer allemaal dezelfde kant op. Met ook voor de concurrenten geen lastige wedstrijden op het programma, was winst tegen Best voor Rapid wederom noodzakelijk.

Met de ontbrekende Marlot Bielschowsky vanwege studieverplichtingen, maar B-junior Nienke Vermeulen in haar plaats werd de wedstrijd fel gestart. Het eerste kwartier ging redelijk gelijk op, meer balbezit voor Rapid maar af en toe snelle counters van Best. Na ongeveer 20 minuten werd de score geopend door laatste man Charlotte Sterk uit een strafcorner. Deze voorsprong gaf Rapid net dat wat ze nodig hadden en zo volgde de 2-0 al snel. Else Jacqueline Wijting gaf een mooie pass en vervolgens was het Yverna Bosch die vanuit de draai de bal hard binnen sloeg.

In de rust gaf coach Djurre van Gulik aan dat het belangrijk was om na de rust binnen 5 minuten de 3-0 te maken om zo de wedstrijd te beslissen. Dat ging echter niet geheel volgens plan. Het waren de dames uit Best die scherper uit de startblokken kwamen en uit een strafcorner de 2-1 wisten te maken binnen 5 minuten.

Even kostte het Rapid moeite om hun spel weer op te pakken, maar toen bleek wel dat de tegengoal juist een extra motivatie was voor Rapid.

Het spel werd beter en Rapid was duidelijk de bovenliggende partij. Diverse kansen werden gecreĆ«erd en na een cornervariant die perfect werd uitgevoerd was het Manon Snijders die zorgde voor de 3-1. Door de ruimte die ontstond kon Charlotte Sterk ver mee opkomen en na goed terugspelen van Manon Snijders was het Charlotte die meters kon maken en zo ook nog de 4-1 maakte.

3 punten, die met name door het sterke spel in de 2e helft, verdiend in Gorinchem bleven.

Door: Charlotte Sterk