Kostbaar puntverlies Rapid Heren 1
He 6 April 2014

Nieuws afbeelding

Met in het achterhoofd de thuiswedstrijd tegen Berlicum, een 2-2 gelijkspel, moesten de Gorcumse mannen laten zien dat deze uitslag toen een onnodig puntverlies had opgeleverd. Berlicum had na de winterstop laten zien dat het goed meedraait als middenmotor. Rapid was ernstig onthand zonder aanvoerder Feiko Westendorp, Titus de Wal en Friso Smaal. Oud heren 1 speler Ronald Kort zou de Gorcummers deze grote afwezigheid moeten compenseren.

Berlicum startte agressief en Rapid was te traag in de opbouw. In de 7de minuut  was het dan ook een enorme verdedigingsfout van Rapid waardoor de Brabanders de openingstreffer maakte. Invaller Bram Engelhardt, B-junior, pushte daarna een mooie hoge bal op Kevin Boekhout die net naast speelde. Het mooiste doelpunt van het seizoen van Rapid volgde in de 24ste minuut door GertJan van den Assem. Hij kwam vrij in de cirkel, speelde de bal hoog op zichzelf en sloeg de bal daarna hoog uit de lucht achter de keeper. Het publiek beloonde dat met een luid applaus. 7 minuten daarna was het speler-coach Michel Wijnbelt die de bal onderschepte en niet zelfzuchtig op Niels Glerum speelde die de 2-1 maakte. Keeper Lennard Jansen, die een prima wedstrijd keepte, wist diverse strafcorners van Berlicum te keren.

In de tweede helft wilde Rapid de score verder laten uitlopen, echter een verdedigingsfout werd wederom afgestraft door Berlicum. In de 42ste minuut kwam Rapid weer op voorsprong door een aanval die opgezet werd door Boekhout, hij speelde Wijnbelt aan die Jan Imkamp bediende en deze scoorde. Rapid leek zich te herpakken. De gelijkmaker in de 50ste minuut had eigenlijk afgekeurd moeten worden. In de cirkel van de Gorcummers ging door één van de verdedigers de bal omhoog, een speler van de Berlicum nam de bal op de borst en via de hand en de stick ging de bal het Gorcumse doel in. De scheidsrechter aan de andere kant had deze overtreding gezien maar zijn collega sloeg zijn opmerking in de wind. De resterende 20 minuten ging het spel heen en weer. Keeper Jansen wist nog twee aanvallen te pareren. Vlak voor tijd was er nog kans voor Van Den Assem, maar deze sloeg de bal snoeihard met de backhand over.

Met een kater en slechts 1 punt keerden de Gorcummers huiswaarts. Volgende week staat Liberty thuis op het programma die in de uitwedstrijd met 8-4 van de Gorcummers klop kregen.

Door : Rob Bielschowsky