Rapid Heren ondanks slecht spel winst
He 13 April 2014

Nieuws afbeelding

Liberty uit Dongen was de tegenstander van het eerste herenteam van Rapid. In de uitwedstrijd werd er nog gewonnen met 8-4. Dus winst moest absoluut mogelijk zijn en noodzakelijk om de aansluiting met de top te behouden. Echter de wedstrijd was dramatisch slecht. Of dat nu kwam omdat Rapid aanvoerder Feiko Westendorp of de geblesseerde Joris Logeman er niet bij waren, maar de opbouw vanuit van de verdediging was zeer matig. De Gorcummers speelden zonder enige bezieling en waren geen schim van het team wat van de nummer 2 en 3 gewonnen had.

Toch was het al in de 3de minuut dat Ties Imkamp en mooie voorzet gaf op Kevin Boekhout die de openingstreffer scoorde. Een monsterscore zou mogelijk zijn geweest, maar de hele eerste helft leek het daarbij te blijven. De aansluitingstreffer volgde in de 30ste minuut. Maar nog geen 3 minuten later was het Boekhout die een mooie aanval opzette en speler-coach Michel Wijnbelt aanspeelde, die de 2-1 scoorde.

Het tempo en de inzet moesten veel beter worden om de 3 punten te behouden, aldus coaches Wijnbelt en Bielschowsky. De Dongenaren scoorde uit een strafcorner de 2-2. Maar het bleef een zeer matige wedstrijd waarin Rapid vooral tegen zichzelf vocht. Good old Gertje Van Den Assem maakte in de 50ste en in de 52ste minuut de  3-2 en de 4-2. De eerst op voorzet van Boekhout die met een enorme rush van achter uit Van Den Assem aanspeelde. Het laatste doelpunt scoorde hij met zijn fabuleuze backhand. De einduitslag bleef op de 4-2 hangen en dus de volle 3 punten.

Het blijft spannend in de top. En Rapid staat nu gedeeld 3de samen met Drunen. Rapid heeft 2 weekeinden rust om op 4 mei uit tegen Dommel te spelen.