Rapid Heren wint van Dommel
He 4 Mei 2014

Nieuws afbeelding

Zondagmiddag moesten de mannen van Rapid tegen Dommel aantreden. Dommel die op een 6e plek staat in de competitie kon nog wel eens een lastige tegenstander worden. De heenwedstrijd werd wel met 5-2 gewonnen.

In het begin van de wedstrijd ging het spel gelijk op. Er waren strafcorners aan beide kanten, maar daar vielen geen doelpunten uit. Na 17 minuten was het toch Dommel die de eerste goal maakte: een strafcornervariant die hard en laag werd ingeschoten. Rapid herpakte zich zoals we dat van de mannen gewend zijn. Het nam meer het heft in eigen hand en versierde wederom een strafcorner. Ook bij Rapid was er gekozen voor een variant die Niels Glerum keurig intikte. Leuk om te noemen is dat vlak daarvoor B-junior Sebastiaan Beekes in het veld was gekomen. Rapid speelde overtuigender en overrompelde zijn tegenstander met snelle passes en goed spel. Echter in de afronding waren de mannen slordig. Dit werd in de rust besproken.

Rapid kwam goed uit de rust. 10 minuten na rust was het de andere B-junior Bram Engelhart die met een mooie rush over de achterlijn Glerum kon aanspelen, die zorgde dat de 1-2 op het scorebord kwam. In de aanval die daarop volgde maakte Gert-Jan van den Assem de 1-3, met een mooi lobje over de keeper heen. De mannen van Dommel lieten dit niet over zich heen komen en maakte de 2-3 vlak daarna. Het spel zakte wat in aan beide kanten. De ruimtes werden groot en hier ging Rapid het best mee om. Wederom was het Van Den Assem die zorgde voor de vierde treffer van Rapid. Dit deed hij natuurlijk door met zijn backhand hard langs de keeper te spelen. De ruimtes bleven groot op het veld, dit zorgde voor veel dynamiek in het spel, maar helaas niet voor serieuze wapenfeiten van beide kanten. Wel wist Dommel nog de 3-4 te maken. Dit kwam door een communicatiefout in de verder prima spelende verdediging van Rapid.

Rapid blijft nog steeds meedoen in de strijd om promotie. Volgende week staat Oirschot op het programma. Revanche van een triest gelijkspel.

Door: Rob Bielschowsky