Rapid Dames 1 verliest en is nu afhankelijk van concurrentie
Da 11 Mei 2014

Nieuws afbeelding

Afgelopen zondag is het Rapid Dames 1 niet gelukt om een ticket voor de promotiewedstrijden definitief te bemachtigen. In Oirschot werd met 2-1 verloren van directe concurrent Oirschot.

In de eerste helft moest Rapid even inkomen en was het Oirschot die aanvallend meer te zeggen had. Maar na een minuut of 20 lukte het Rapid om beter in hun spel te komen. Diverse corners werden Rapid toegekend, maar 2 hiervan gingen rakelings naast en ook de derde corner ging er niet in. Het geluk leek vandaag niet aan Rapids zijde.

Na rust creƫerde Rapid meer kansen, waarna zelfs een verdedigster van Oirschot de bal op de lijn stopte met haar voet en er dus een strafbal volgde voor Rapid. Yverna Bosch nam deze, maar raakte de paal. Dit was even een teleurstelling voor Rapid en hoewel het spel toch weer goed werd opgepakt door de Gorinchemse dames, was het Oirschot die na veel onrust in de Gorinchemse cirkel de bal toch achter keepster Michelle van Geest wist te krijgen. Rapid heeft in eerdere wedstrijden laten zien dat zij een achterstand vaak toch weer goed kunnen maken. Na een mooi schot van Else Jacqueline Wijting werd de bal weer door een speelster van Oirschot gestopt op de lijn. Wederom dus eigenlijk goal die Rapid op deze manier niet werd toegekend. Een strafbal kwam er wel. Ditmaal was het Charlotte Sterk die de strafbal nam en scoorde. De gelijkmaker was wat Rapid nodig had. Rapid bleef ook na deze gelijkmaker druk zetten en kwam veel in de cirkel van Oirschot. Maar pogingen tot scoren werden allemaal ontnomen door kort en sterk verdedigend werk van Oirschot. Zoals eerder al gedacht werd, het lukte allemaal net niet. Geluk had Rapid zeker niet, pech was eerder het juiste woord.

Waar Rapid toen toch even de concentratie verloor en Oirschot een corner kreeg toegewezen, zou deze helaas beslissend worden.

De eerste klap werd gered door Michelle van Geest, maar de rebound was niet te keren en dus keek Rapid 7 minuten voor het einde tegen een 2-1 achterstand aan.

Coach Djurre van Gulik besloot toen om achterin 1 op 1 te gaan spelen en nog even alles of niet te spelen. Maar het mocht niet baten, Rapid moest zonder punten naar huis.

Met nog 2 wedstrijden te gaan, heeft Rapid het zoals eerder niet meer zelf in de hand. Het enige wat de Gorinchemse dames kunnen doen is de laatste 2 wedstrijden winnen en afwachten wat de concurrenten doen. Maar om ook volgende week zeker te zijn van een overwinning, hebben de dames uw support hard nodig op Rapid om 12.45 uur.

Door: Charlotte Sterk