Rapid Dames 1 zet zegereeks voort
Da 5 Oktober 2014

Nieuws afbeelding

Afgelopen zondag speelde Rapid tegen Oirschot. Een oude bekende van het vorige seizoen, waarbij Oirschot voor lange tijd de rechtstreekse concurrent was van de Gorcumse dames.

Op deze druilerige zondag kwam Rapid om 3 punten te halen, maar dat was  niet direct te zien in het spel. Er werd veel slordig balverlies geleden en passes kwamen niet aan. Dit veroorzaakte een veelvoud aan kansen voor Oirschot en ook meerdere strafcorners werden hen toegewezen. Echter was de Gorcumse verdediging met een sterke keepster alert genoeg en voorkwamen zo een voorsprong voor de thuisploeg. Nadat Rapid de controle weer wist over te nemen volgde hier ook al snel de eerste goal uit. Eveline Sterk maakte een sterke individuele actie en het was topscorer Nikki Wattenbergh die weer alert reageerde en de 1-0 maakte. De tegenstander liet zich vervolgens geheel terugzakken en speelde zeer afwachtend. Rapid bewaarde de rust en hield de bal in de ploeg, ondanks dat er nog steeds veel slordig balverlies was.

Na rust was Oirschot weer de afwachtende partij. Na een opbouwende slordigheid waarbij de bal weer werd ingeleverd door Rapid reageerde Oirschot alert en snel. Hieruit volgde de gelijkmaker. Het wad wachten op een doorpakkende thuisploeg, maar dit bleef uit. Rapid wist hierdoor meer ruimte te creëren en kreeg na een goede aanval een strafcorner. Deze variant werd geïmproviseerd uitgespeeld, maar wel succesvol en zo werd de 2-1 gemaakt door Yverna Bosch. Hierna kreeg Rapid vleugels en er volgde enorm sterk combinatiespel. De 3-1 hing in de lucht, maar bleef uit. De laatste 5 minuten was het toch Oirschot die de boel volledig vast zette, maar Rapid hield het hoofd koel en wist de 2-1 vast te houden en zo de 3 punten mee terug te nemen naar Gorinchem.

Door: Charlotte Sterk