Rapid Dames 1 speelt gelijk
Da 9 November 2014

Nieuws afbeelding

Afgelopen zondag speelde koploper Rapid tegen het laag geplaatste Zevenbergen. Waar Rapid in de eerste minuten gelijk goed spel liet zien, was het na een minuut of tien toch Zevenbergen dat de wedstrijd wat over leek te nemen. Rapid zakte terug en Zevenbergen drong steeds meer aan. Er was veel onduidelijkheid voor de Gorcumse dames en daardoor kreeg Zevenbergen onnodig veel ruimte en mogelijkheden. Tot een aantal keer toe lukte het de verdediging van Rapid toch om op tijd hun tegenstander af te remmen, maar helaas waren zij na een minuut of 20 toch te laat. Zo wist Zevenbergen op voorsprong te komen. Tevens blesseerde Sophie Visser zich tijdens deze actie en zij zou deze wedstrijd niet meer in actie komen.

Pas kort voor rust wist Rapid de controle over de wedstrijd weer meer in eigen hand te krijgen en en de boel over het gehele veld weer goed te organiseren.

Vlak voor rust was het Charlotte Sterk die met een strafcorner toch de gelijkmaker nog maakte.

Na rust was er een ding heel duidelijk. Rapid ging voor de 3 punten. Niks meer, niks minder. Er werd volle druk gezet en door vrijwel alle speelsters hoog aangesloten. Zevenbergen vormde echter de gehele 2e helft een soort muur, met soms wat snelle counters, maar waar Rapid nauwelijks voorbij wist te komen. Een paar kansen zijn er wel geweest, maar het lukte Rapid maar niet om op voorsprong te komen. Steeds maakte de Gorcumse dames een stapje teveel en liepen zich zo vast.

Toen Aniéla Wesselman een minuut of 10 voor rust een gele kaart kreeg toegewezen vanwege een fysieke overtreding kwam Rapid met 10 man te staan. Echter, de coach van Zevenbergen gaf commentaar op de arbitrage en mocht hierdoor ook vertrekken. Dit betekende dat er dan een speelster van Zevenbergen ook het veld uit moet en zo was het de laatste minuten 10 tegen 10. Met nog 2 corners vlak voor het laatste fluitsignaal bleef er de hoop op de overwinning, maar waar tijdens eerdere wedstrijden de corners goed liepen was dit vandaag niet het geval en zo stond er na het laatste fluitsignaal een voor Rapid onnodige 1-1 op het scorebord.

Door: Charlotte Sterk