Rapid Dames 1 wint uit bij Zevenbergen
Da 11 Mei 2015

Nieuws afbeelding

Gisteren speelden de dames van Rapid uit na een weekend rust in Zevenbergen.

Er werd sterk begonnen en Rapid was continu in bal bezit. Rustig opbouwen vanuit achter zorgde voor continu druk bij Zevenbergen. Echter beloonde Rapid zich niet en moest het zelf af en toe in de tackelback door snelle uitbraken van Zevenbergen. Voor rust bleef het 0-0, al had Rapid wel duidelijke dominantie over het spel.

In de rust werd iedereen extra op scherp gesteld. Dit resulteerde in het eerste doelpunt van Rapid via Merel van Rooij binnen 5 minuten na rust. Deze hoge druk hield Rapid vast waardoor Zevenbergen achterin volledig vast stond. Niet veel later was het dan ook Yverna Bosch die de 2-0 binnen schoot. Rapid bleef gezamenlijk met veel druk opbouwen en een mooi opgezette aanval van Merel van Rooij gaf Yverna Bosch de kans om ook de 3-0 voor Rapid op het scorebord te zetten. Daarna bleef Rapid gestructureerd hockeyen en zorgde achterin dat Zevenbergen geen kans had om een tegen goal te maken. Hierdoor was 3-0 een verdiende uitslag maar had Rapid zichzelf eigelijk nog meer mogen belonen. Echter zijn er 3 punten mee naar Gorinchem en is er goede moed voor de wedstrijd van volgende week.