Dames 1 neemt 3 punten mee naar huis uit Zevenbergen
Da 4 Oktober 2015

Nieuws afbeelding

Een nieuwe wedstrijdzondag voor Gorinchemse hockeysters. Gezien de wedstrijden in het verleden verwachtten de dames een flinke tegenstand van Zevenbergen. Er werd een duidelijk doel gesteld - naast die van de tegenstander - snelheid en het eigen spel bepalen.

Rapid startte fel aan de wedstrijd en gaf volle druk op de Zevenbergse defensie. De voorhoede van de dames wisten elkaar goed te vinden, waardoor de meegereisde supporters getrakteerd werden op mooie combinaties. Al snel wist Myrthe Sloeserwij de traktatie uit te breiden met de 0-1 op het score. Zevenbergen liet zich terugzakken, en Rapid kreeg ruimte om haar eigen spel te spelen. Niet lang daarna was het Anna Vissers die de 0-2 wist te versieren met een mooi uitgespeelde 'tikkie-takkie'-combinatie.

In de eerste helft was Rapid volledig in controle en Zevenbergen had niets in te brengen. Annemieke Tiebout bracht de score naar 0-3 met een snoeihard ingeslagen corner. Met deze stand op het scorebord gingen de dames de rust in.

De tweede helft werd er slordig gestart en speelde Rapid rommelig. Al snel wist het team zich te herpakken en kwam weer in de flow van voor de rust. Na een rappe uitbraak maakte Yverna Bosch de 0-4. Zevenbergen kwam na twintig minuten spelen in de tweede helft eindelijk in de wedstrijd en wist Rapid het hier en daar nog lastig te maken. Een onoplettend moment zorgde voor een 1-4 eindstand, maar dat kon de feestvreugde niet verpesten. Er zijn weer drie punten mee gegaan naar Gorinchem!

Volgende week staat Evergreen op het programma om 12:45 uur thuis. Rapid Dames 1 nodigt jullie graag uit langs de lijn, want ze gaan deze week weer snoeihard trainen om weer drie punten binnen te knallen. Tot dan!