rapid-home-1.jpg
Familie toernooi
Ev 1 April 2016

Familie toernooi

Nieuws afbeelding

"It Giet Oan" het thema van het Familie toernooi 2016, met een knipoog naar het Derde veld. Naast deze verwijzing bleek dit thema op tweede paasdag zo gek nog niet, aangezien de weersvoorspellingen erg onheilspellend waren en er in het hele land diverse evenementen werden afgelast. Gelukkig kon het toernooi op Rapid doorgaan. De diverse Familie en Friends teams verzamelden zich om 09.00 uur voor de hekken, wachtend op het startsein onder het genot van echt Fries suikerbrood, een heerlijk bakje koffie en de muziek van Echt Herrie. Om 09.15 klonk het startschot en het Friese volkslied, het evenement kon beginnen!
Het was een een geweldig toernooi, er werd gestreden in de Prestatie poule om de Piet Dijksma Troffe en in de Gezelligheids poule om de Familie Bokaal. Om kans te maken op deze hoofdprijzen was het belangrijk om de Elfsteden strippenkaart vol te krijgen. Naast de wedstrijden kon men ook stempels verdienen bij de Oud Hollandse spelletjes estafette. Dat dit niet voor ieder team eenvoudig was bleek wel tijdens de diverse uitdagingen waarbij de regels zo nu en dan niet zo nauw genomen werden, maar ja alles voor de overwinning.
Uiteindelijk na een zware strijd hebben gewonnen in de Familie poule, "de Struikjes" en in de Prestatie poule "Koek en Zuipie". Beide zullen de handen ineen slaan om in 2017 weer een nieuwe editie van het Familie Toernooi te organiseren.