rapid-home-1.jpg
Update derde veld!
3e 3 Juni 2016

Update derde veld!

Nieuws afbeelding

Beste (ouders van) leden,

Er is de laatste weken weer veel gebeurd rondom de uitbreiding van ons complex. Vandaar dat wij jullie graag een update geven.

Eind april heeft de gemeente Gorinchem een beleidsnotitie gepresenteerd inzake uitbreidingen van sportclubs en eventuele vervangingen van bestaande sportvelden. Dit was voor alle clubs een welkome verrassing. Helaas bleek dit in eerste instantie voor Stichting Molenvliet minder positief uit te pakken. Wij hebben om die reden direct een afspraak gemaakt met de gemeente om hierover in gesprek te gaan.

Deze gesprekken hebben er toe geleid dat er vandaag een persbericht is verzonden. Het persbericht is opgesteld door verschillende sportclubs van sportpark Molenvliet en de gemeente Gorinchem en is goedgekeurd door Stichting Molenvliet en het bestuur van Rapid. Klik hier voor een link naar het persbericht.

In tegenstelling tot het eerdere plan gaan wij niet uitbreiden op ons bestaande complex maar krijgt Rapid een nieuw 3e kunstgrasveld op een huidig veld van Raptim. Er wordt een extra brug vanaf Rapid Mills aangelegd voor een directe verbinding met het nieuwe veld. Wij zijn in gesprek met de gemeente of wij de huidige velden wellicht vervroegd kunnen vervangen door (semi) watervelden. 

Dit alles levert Rapid een grote kostenbesparing op waardoor we de leden een lagere bijdrage hoeven te vragen dan eerder gecommuniceerd. Daarnaast zijn de risico’s tijdens de bouw een stuk kleiner en worden de jaarlijkse vaste kosten lager.

De komende weken staan in het teken van het verder uitwerken van de details met de gemeente, waarna er op 7 juli een definitief besluit zal worden genomen door de raad.

Wij houden jullie uiteraard op de hoogte en staan jullie de komende tijd graag persoonlijk te woord als er vragen zijn. Op zondag 12 juni zijn we ook aanwezig tijdens de afsluiting van het seizoen. We hopen jullie dan een volgende update te kunnen geven. 


Sportieve groet,


Boukje Kruize
G.H.C. Rapid

en

Sander van Boxmeer
Stichting Molenvliet