rapid-home-1.jpg
Rapid Dames 1 wint op Super Sunday van Spijkenisse
Da 18 September 2016

Rapid Dames 1 wint op Super Sunday van Spijkenisse

Nieuws afbeelding

Zondag was het sinds lange tijd weer eens Super Sunday op Rapid, omdat zowel Heren als Dames 1 beiden thuis speelden. Een extra goede reden om ook deze week de 3 punten dus weer in Gorinchem te houden.

Spijkenisse werd door een scherp Dames 1 ontvangen. Halverwege de eerste helft was het jongeling Nikki van Doesburg die zeer kalm en beheerst wist te blijven na een mooi doorgeschoten bal van Annick van Bladel.

De 1e helft verliep verder rustig, maar Rapid was wel de betere ploeg. Waar centraal achterin Fleur Sterkenburg samen met Eveline Sterk het spel goed verdeelden.


Kort na de rust kreeg Rapid een flinke tegenslag te verwerken. De altijd sterke en felle Joelle Been, kreeg een zeer harde klap op haar knie en moest vervolgens met de ambulance worden afgevoerd richting het ziekenhuis. De eerste berichten zijn dat haar blessure mee lijkt te vallen, maar verder onderzoek moet nog uitwijzen of dat daadwerkelijk ook zo is.

Na ruim een half uur werd het spel weer hervat met een strafcorner voor Spijkenisse, wat gelijk resulteerde in de gelijkmaker. Rapid moest de focus weer terugvinden en dat gebeurde gelukkig ook redelijk snel. Na een mislukte aanval kwam de bal toch terecht bij Eveline Sterk en zij sloeg een niet te kerende bal hard in de touwen.

Nadat het spel weer een tijd werd stilgelegd, dit maal voor een blessure bij een speelster van Spijkenisse, was het lastig om de focus wéér terug te vinden, maar gelukkig gold dit ook voor Spijkenisse. Joelle Sevenhuysen kreeg de juiste focus echter al snel weer terug en maakte een prachtige solo en zorgde zo voor de 3-1.

Het lukte Spijkenisse toch weer dichter bij Rapid te komen en maakte zo de voorsprong voor de Gorcumse ploeg weer wat kleiner. Maar 10 minuten voor tijd was het wederom Joelle Sevenhuysen die heel handige diverse speelsters passeerde en zorgde voor een prima 4-2 overwinning.