rapid-home-1.jpg
Dames Rapid halen overwinning na rust binnen
Da 16 Oktober 2016

Dames Rapid halen overwinning na rust binnen

Nieuws afbeelding

Op een zonnige herfstdag in oktober mocht Rapid Dames 1 aantreden tegen Pelikaan Dames 1. De teams hadden elkaar in de voorbereiding al eens getroffen. Rapid wist daarom dat het alle zeilen bij moest zetten om 3 punten aan de Bataafsekade te houden. 


Rapid creĆ«erde ruimte en mocht al snel aanleggen voor de eerste strafcorner van de wedstrijd, maar deze werd goed geweerd door de sterke Roosendaalse keepster. Echter was het niet veel later Nikki Watenbergh de 1-0 binnen tikte na een harde slag van Anna van Harten. Kort hierna werd Rapid even wakker geschud door Pelikaan, die naar wat in de loop van de wedstrijd ook meer zou blijken, snel counterden en door onoplettendheid van Rapid volgde de gelijkmaker. Rapid leek weer wakker en kort hierna werd door Fleur Sterkenburg een mooie variant uitgespeeld met een strafcorner en zo volgde de 2-1. Door een sterke bal van Yverna Bosch, konden Nikki van Doesburg en Anna Vissers, doormiddel van een mooi samenspel, de bal tussen de palen krijgen. De 3-1 was een feit. Toen de wedstrijd vorderde verzwakte Rapid even waardoor in de rust de stand toch 3-3 was. 


Rapid wist de tweede helft goed op te pakken en wist de rust weer te vinden. Met een harde slag wist Fleur Sterkenburg de 4-3 te maken. Dit gaf nog meer vertrouwen en de rust bleef in het spel. Rapid kwam nog wel onder druk door eigen foutjes, maar voelde de controle. Dit resulteerde in de 5-3 via handig werk van Joelle Sevenhuysen en vervolgens de bal in de hoek gemikt door Anna van Harten. 


De dames van Rapid stapten met een goed gevoel van het veld en kijken uit naar de volgende wedstrijd op 30 oktober uit tegen Prinsenbeek.


Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws