rapid-home-1.jpg
Rapid trots op Floris de Ridder: Nederlands Kampioen met Kampong!
Al 20 Mei 2018

Rapid trots op Floris de Ridder: Nederlands Kampioen met Kampong!

Nieuws afbeelding

Floris de Ridder trainer van Heren 1, Dames, JA1, MA1 heeft het net als vorig jaar wéér geflikt als speler met zijn team, de mannen van Kampong Heren 1. Ze hebben de Landstitel, net als vorig jaar in de wacht gesleept! 


Na een zinderende driestrijd heeft Kampong de finale van de play offs tegen Amsterdam gewonnen met 3-1 en is landskampioen, van harte gefeliciteerd Floris met het behaalde kampioenschap van je team namens Rapid!


Floris de Ridder is de motor achter "de Ridder Hockey” Floris begeleidt clinics, kampen en trainingen (ook dus bij zijn oude club Rapid!) en waar nodig schakelt hij andere professionals in.


Geboren en opgegroeid in Gorinchem legde Floris bij de E-pupillen bij hockeyclub GHC Rapid de basis voor zijn hockeyleven. Al op zijn veertiende, vijftiende jaar speelde hij daar in het eerste team. De Ridder werd bij Rapid gekneed door zijn vader, die vroeger zelf ook voor Rapid heeft gespeeld en later in de hockeywereld onder meer actief was als damestrainer van Laren, Bloemendaal en Schaerweijde.

Het talent dat Floris had bleef niet onopgemerkt. Van Rapid verhuisde hij naar het Utrechtse Kampong. Hij kwam daar als vijftienjarige in A1 en in Oranje onder zestien. Speelde er drie seizoenen in de A1 gespeeld en mocht af en toe meedoen met het eerste.

Toen werd hij benaderd door Max Caldas, toen de coach van Bloemendaal. Hij maakte de overstap naar Bloemendaal en speelde met grote spelers als Teun de Nooijer en Jamie Dwyer. Na 2 jaar maakte de verdediger de overstap naar zijn oude club Kampong.

 

Inmiddels speelt Floris de Ridder al zes jaar hockey op hoogste niveau in Nederland.