rapid-home-1.jpg
Hockey Huis Update - Start van het seizoen
Ho 25 Oktober 2018

Hockey Huis Update - Start van het seizoen

Nieuws afbeelding

HOCKEY HUIS UPDATE - START VAN HET SEIZOEN


De eerste ronde van het nieuwe seizoen zit er al weer op. Vanuit het Hockeyhuis (voorheen TC) geven we je graag een update over de start van het seizoen.


De start van het seizoen is misschien wel het belangrijkste moment van een hockeyjaar. Hier legt ieder team de basis voor weer een jaar plezier en prestatie op en rondom de velden. Daar waar nodig helpt het Hockeyhuis om alle teams op te starten. Daarnaast werken we hard aan de verbetering van onze werkwijze en de communicatie met leden en ouders. Er is inmiddels heel wat gebeurd. Een update.


Heren 1 en jongenslijn

Heren 1 heeft al jaren te maken met een magere bezetting. Ook dit jaar moest het team starten met een vaste kern van slechts 9 spelers. Dat betekent dus elke week lenen bij andere teams. Een onmogelijke opgave. Onlangs hebben we, net als een aantal jaar geleden in de dameslijn, besloten om H1 structureel aan te vullen tot een volwaardig team. Samen met alle betrokkenen van H1, H2, JA1, JA2, JB1 en JB2 hebben we een carrousel gemaakt waarin alle teams hebben meegewerkt aan het doorschuiven van spelers. Op deze manier hebben we H1 kunnen aanvullen met 4 spelers. Wat een fantastische samenwerking waarin iedereen vanuit het grote Rapid belang gedacht heeft. Met een verbeterde aanpak voor teamindelingen gaan we er in de toekomst voor zorgen dat we H1 beter aanvullen tot een volwaardig team. Meer over teamindelingen in de volgende update.


Meisjes A

Terwijl het in de meisjes A-lijn in alle teams overvol is, wilden een aantal oud-leden uit deze lijn graag weer gaan hockeyen. Natuurlijk willen we deze meisjes weer welkom heten op Rapid. Dankzij de flexibiliteit van onze trainers kunnen we deze nieuwe leden als trainingslid laten meetrainen bij de bestaande teams. Ondertussen zijn we een actie gestart om nog meer oud-leden weer te laten gaan hockeyen. Hopelijk kunnen we in de loop van het seizoen een extra A-team samenstellen.


Meisjes D

In verschillende meisjeslijnen komen de teams juist spelers tekort. In samenwerking met de hockeyschool gaan D-meisjes naast het traject van de hockeyschool óók als trainingslid in de D-lijn starten zodat ze sneller opgeleid worden om volwaardig in de D-lijn mee te spelen. Het eerder laten doorstromen van spelers uit de hockeyschool zal daar waar mogelijk ook in andere lijnen worden toegepast. Dit laat maar weer eens zien dat de hockeyschool, die overigens haar 100e nieuwe lid aan het opleiden is, een enorm succes is.


Trainingen

Op de velden wordt er druk getraind en wordt stap voor stap het Rapid DNA Plan uitgerold. Het lukt nog niet om teams in blok te laten trainen. Hier wordt hard aan gewerkt, onder andere door het opleiden van onze leden tot HT2 trainer. 


Onze trainers krijgen sinds dit seizoen hun vergoeding in 10 termijnen betaald. Met behulp van ons systeem LISA gaat dat voortaan geheel geautomatiseerd. Dat betekent dat onze trainers juist en op tijd betaald krijgen. En voor diverse vrijwilligers betekent dit een forse besparing in uren.


In de herfstvakantie hebben we, mede door de onbezoldigde  inzet van enthousiaste jeugd trainers, een clinic voor ruim 100 jeugdleden gehouden. Een fantastisch sportief evenement dat we volgend jaar graag weer organiseren.


Inloopuur

Op maandagavond van 19:15-20:15 houdt het Hockeyhuis voortaan een inloopuur voor vragen. Marjan de Ridder is dat uur namens het Hockeyhuis aanwezig op Rapid.


Achter de schermen

Er wordt momenteel hard gewerkt aan een on-line helpcenter waar je voortaan antwoorden op al je hockeyvragen kunt vinden. Dit systeem zal begint 2019 gelanceerd worden.


Misschien wel het allerbelangrijkste. Achter de schermen wordt er door vele vrijwilligers goed samengewerkt om het voor alle leden en ouders naar de zin te maken. Stap voor stap werken aan plezier en prestatie.


Sportieve groet van het Hockeyhuis.