rapid-home-1.jpg
Zeg alsjeblieft niet 'zomaar' af: jij bent het team!
Ho 28 Januari 2019

Zeg alsjeblieft niet 'zomaar' af: jij bent het team!

Nieuws afbeelding

Vanuit het HockeyHuis onderkennen we zonder meer dat er in een aantal teams sprake is van een krappe bezetting. Vaak is dit ontstaan vanuit bewuste keuzes. In een lijn zijn er dan bijvoorbeeld weloverwogen drie teams van 13 spelers geformeerd, in plaats van twee teams van 20 spelers (9 wissels op de bank…). Dat betekent wel dat de bezetting van deze en andere teams onder druk kan komen te staan door tussentijdse opzeggingen, blessures en zeker niet in de laatste plaats door te makkelijk afzeggen. Graag benadrukken we daarom richting spelers en ouders: hockey is een teamsport!


Gevolgen afzeggen

We merken dat er leden zijn die erg makkelijk afzeggen; of zelfs soms gewoon niet komen opdagen. Zowel bij trainingen als bij wedstrijden. In beide gevallen lijdt het team hier onder; het gaat ten koste van het speelplezier van de teamgenoten. Soms heeft dit zelfs tot gevolg dat een wedstrijd helemaal niet gespeeld kan worden, tot grote teleurstelling en frustratie van teamgenoten, ouders en teambegeleiders. En mogelijk zelfs met een boete van de KNHB hockeybond voor Rapid als gevolg.


In de steek laten?

Maar hé, dat kan toch niet? Als jij afzegt, dan laat je dus je team in de steek. Of erger: dan zadel je je team op met een probleem. Dus denk alsjeblieft na of een afmelding echt noodzakelijk is en geeft tijdig aan als je er een keertje echt niet bij kunt zijn. Overleg op tijd met de teambegeleiding. Voel jezelf bovendien ook verantwoordelijk voor een oplossing. Zeg dus alsjeblieft niet ‘zomaar’ af: jij bent het team!


Help andere teams

Verder vragen we de teambegeleiding (trainers, coaches, managers etc.) om elkaar, binnen een lijn, te helpen met het opvullen van eventuele gaten. Weet elkaar te vinden, wees proactief al dan niet via de lijncoördinator. Veelal vindt een speler het niet erg, maar zelfs leuk, om het weekend een extra wedstrijd te spelen.

 

Dus zeg alsjeblieft niet zomaar af: jij bent het team!

 

Met sportieve groet, 

Het HockeyHuis