rapid-home-1.jpg
HOCKEYHUIS UPDATE
Ho 10 Maart 2019

HOCKEYHUIS UPDATE

Nieuws afbeelding

HOCKEYHUIS UPDATE - TIJDENS HET SEIZOEN

De eerste helft van het hockeyseizoen is alweer achter de rug. Vol energie komen de teams de zaal uit om aan het tweede deel van de veldcompetitie te beginnen. Vanuit het Hockeyhuis geven we je graag een update tijdens het seizoen.

Zaalhockey
We hebben met 37 teams in de zaal gehockeyd. Met veel moeite hebben we weer een trainingsschema in elkaar kunnen draaien dat rekening houdt met beschikbare zaaluren en wensen en mogelijkheden van trainers en spelers. Tijdens een zeer goed bezochte coachavond hebben we met elkaar alles geregeld, van trainingen tot arbitrage. De inzet van trainer/coaches en oudercoaches was hierin heel belangrijk. En samen hebben we het weer kunnen regelen. Dames 1, Jong Dames 1, MB5 en MC1 mogen zich zaalkampioen noemen. Van harte gefeliciteerd. Tijdens de opening van het nieuwe clubhuis zullen we de kampioenen huldigen.

Trainingen
Inmiddels zijn we weer begonnen met de veldtrainingen. Vanwege de verbouwing van het clubhuis moeten we wat improviseren maar dat komt vast goed. Met trots delen we mede dat Merel van Rooij, Noa Blokland, Jette Biemans, Nina Rolink, Romy Harreman, Daan van Egmond, Niels van Herwijnen en Jasper Links zijn gecertificeerd als HT2-trainer. Samen met alle andere trainers zijn zij het fundament onder "plezier & prestatie”. Met ons trainers corps kunnen we verder bouwen aan de kwaliteit en continuïteit op het veld.

Planning nieuwe seizoen
Inmiddels is het Hockeyhuis begonnen met de planning van het nieuwe seizoen. We willen ervoor zorgen dat het voor iedereen, op tijd, duidelijk is hoe het nieuwe seizoen er uit ziet. De planning van het nieuwe seizoen omvat teamindeling, aanstelling van trainer/coaches en indeling van oudercoaches. Binnen het Hockeyhuis houden het Organisatie Kader en het Technisch Kader zich ieder met een deel van deze planning bezig. En dat alles vanuit het "4-ogen” principe, waarbij de een de ander helpt, controleert en aanvult. Op deze manier komen we tot weloverwogen en gedragen keuzes die we kunnen uitleggen aan de leden.

Jij bent het team
We hebben nog een helft van de competitie te gaan en we weten dat diverse teams krap bezet zijn. Als Hockeyhuis willen we nogmaals benadrukken dat jij het team bent. Als je er zelf voor zorgt dat je aanwezig bent op de training en tijdens de wedstrijd, dan zorgt iedereen ervoor dat het team compleet is. Nogmaals roepen we alle managers op om met elkaar te blijven samenwerken om elkaar met invallers te helpen. Samen maken we van de tweede helft van het seizoen een succes.

Inloopuur
Op maandagavond van 19:15-20:15 houdt het Hockeyhuis een inloopuur voor vragen. Marjan de Ridder is dat uur namens het Hockeyhuis aanwezig op Rapid.

Achter de schermen
Achter de schermen wordt o.a. gewerkt aan een helpcenter waar je antwoorden op al je hockeyvragen kunt vinden. We hadden gepland om dit systeem begin 2019 te lanceren maar dat was iets te enthousiast. We hebben hier toch iets meer tijd voor nodig.

Tot op de velden.

Sportieve groet van het Hockeyhuis.