rapid-home-1.jpg
Vele handen maken licht fluitwerk
Ar 13 September 2019

Vele handen maken licht fluitwerk

Nieuws afbeelding

Beste jeugd - hockeyer,

 

Wij schrijven jullie deze oproep uit nood. Om maar met de deur in huis te vallen: er is een groot scheidsrechter tekort bij Rapid en we hopen (of beter: we gaan er eigenlijk vanuit) dat jullie de club daarbij gaan helpen door je clubscheidsrechter - kaart te gaan behalen en een aantal wedstrijden in een seizoen als scheidsrechter te fungeren bij een ander Rapid – team.

 

We beseffen ons dat het fluiten van een wedstrijd niet door iedereen als leuk wordt ervaren. Toch is het nodig dit met z’n allen op te pakken. Wanneer dit niet gebeurd dan kan het best zo eens zijn dat je team een keer zonder scheidsrechters komt te staan en dat je om deze reden je eigen wedstrijden niet kan spelen. Zonde!

 

Ons doel is om voor de winterstop alle jeugdleden vanaf de C – jeugd een kaart te laten halen. Wij willen hiertoe cursusavonden op Rapid organiseren met kleine groepen van 13 personen. Wij denken dat slechts één cursusavond en een klein beetje huiswerk / oefening volstaat om daarna binnen enkele weken op te gaan voor het scheidsrechter - examen. Tijdens de cursusavond gaan we de elektronische leeromgeving van de KNHB gebruiken dus het zou fijn zijn als je een laptop mee kunt nemen.

 

De eerste twee bijeenkomsten willen we graag, vanwege hun senioriteit en ervaring, in eerste instantie de A en B jeugd (die nog geen kaart hebben) uitnodigen mee te doen aan deze cursus zodat zij zo spoedig mogelijk ingezet kunnen worden voor het fluiten van wedstrijden.

 

Deze week zullen wij hen persoonlijk uitnodigen om aan de cursus deel te nemen waarna wij met de KNHB afspraken zullen maken om het examen af te nemen. De verdere organisatorische uitleg zullen wij op de cursusavond uiteen zetten.

 

Tot slot: Het behalen van een clubkaart is niet moeilijk! Vrijwel iedereen kan het met een klein beetje inspanning behalen. Met deze kleine inspanning doe je jouw club en andere leden een groot hockeyplezier! We hopen en vertrouwen hierin op jullie medewerking!

 

Een hartelijk groet, mede namens de arbitragecommissie, van

 

Cees de Boon

[email protected]