rapid-home-1.jpg
Het Hockeyhuis - Jaarverslag 2018-2019
Ho 7 Oktober 2019

Het Hockeyhuis - Jaarverslag 2018-2019

Nieuws afbeelding

Introductie


Aan het begin van het seizoen is het Hockeyhuis geintroduceerd als opvolger van de Technische Commissie (TC). Een nieuwe naam voor het orgaan dat zich bezig houdt met de organisatie van hockey bij Rapid. Het hockeyhuis heeft als doel om plezier en prestatie met elkaar te verbinden door de persoonlijke ontwikkeling van spelers. De basis van het hockeyhuis bestaat uit 2 pijlers die op dagelijkse basis met elkaar samenwerken ten behoeve van lijnen, teams en spelers.


In het seizoen 2018-2019 hebben we onder het motto "samenhang en samenwerking” gewerkt aan het fundament van het hockeyhuis. We hebben geprobeerd om de organisatie van hockey bij Rapid naar een hoger niveau te tillen en tegelijkertijd transparanter te zijn in onze manier van werken. Communicatie met leden en achterban is en blijft een van de belangrijkste aandachtspunten.


Cijfers


In 2018-2019 hebben we 8 kampioenschappen gehaald. 4 in de zaal en 4 op het veld. Verder hebben we 8 leden opgeleid tot gecertificeerd HT2 trainer. Aan het einde van het seizoen hadden we 109 opzeggingen. Naar aanleiding van de teamindeling hadden we 10 gesprekken met spelers en ouders gehad om onze keuzes toe te lichten. Dit heeft geleid tot 0 openstaande escalaties.


Transparantie


We hebben getracht om een aantal zaken transparanter te maken. Zo hebben we duidelijke afspraken gemaakt welke teams voorang hebben om op veld 1 te spelen. Ook hebben we meer openheid gegeven in het teamindelingsproces. Aan het begin, tijdens en aan het einde van het seizoen hebben we met Hockeyhuis Updates gecommuniceerd over het reilen en zeilen van het hockeyhuis.


Activiteiten


We hebben met elkaar gewerkt aan prestaties en plezier. We hebben 2 nieuwe evenementen gelanceerd; Champions Day en Start of Season. Samen met alle leden en achterban hebben we van deze activiteiten een succes gemaakt.


Naar de toekomst


In het seizoen 2018-2019 hebben we gewerkt aan de toekomst van hockey bij Rapid. We hebben gewerkt aan stabiliteit in H1 en D1, evenwichtige bezettingen van alle teams, het voorkomen van vervroegd doorschuiven van spelers en een verdere verbetering van training en coaching.


In het seizoen 2019-2020 zullen we samen met de Floris de Ridder Academy investeren in de DEF-jeugd. 


De hockeyschool is een belangrijk en succesvol orgaan voor het verwelkomen en opleiden van nieuwe leden.


Het hockeyhuis begin met dezelfde bezetting aan het seizoen 2019-2020. Onder het motto "zichtbaaheid en bereikbaarheid” zullen we ons best doen om nog dichter bij onze leden en achterban te staan. Het beter ondersteunen van ouder-coaches en managers is een belangrijk aandachtspunt.


Als hoofd van het hockeyhuis spreek ik mijn grote dank en bewondering uit voor iedereen die zich bezighoudt met hockey bij Rapid. Het is een groot plezier om met jullie te mogen werken.


Stef de Bont

Hoofd Hockeyhuis