rapid-home-1.jpg
Hockeyhuis Update - Start van het seizoen
Ho 2 November 2019

Hockeyhuis Update - Start van het seizoen

Nieuws afbeelding

HOCKEYHUIS UPDATE
START VAN HET SEIZOEN

Op en rond de velden gebeurt er weer van alles op Rapid. Het hockeyhuis geeft graag een update over de start van het seizoen.

Start of Season
We hebben het seizoen dit jaar afgetrapt met een nieuw evenement "Start of Season”. Op zich niets nieuws maar welke een tikkeltje anders. Floris de Ridder verzorgde een stoere clinic op het verharde veld. Geweldig om een fanatieke jeugd bezig te zien. Ouders waren in grote getale aanwezig in de Vuurkamer voor uitleg over het nieuwe seizoen. Ook hier waren we verheugd met een hoge opkomst bij met name de jongste jeugd.

Heren 1
Een vernieuwd H1 is met nieuwe energie begonnen aan de competitie in de 4e klasse. Onder leiding van Mark Klep en Martin Jacobs gaat het team voor promotie naar de 3e klasse. Maar misschien nog wel belangrijker, het team gaat voor plezier op en rondom het veld. Een huidige 5e plaats in de ranglijst laat zien dat het goed zit bij Heren 1.

Dames 1
Onder leiding van Fedde Grunstra en Lennard Jansen wordt er door Dames 1 vol overgave gespeeld in de 2e klasse. Een pittige opgave voor het jonge team. Maar de spirit zit er goed in en het team gaat voor een haalbare prestatie in deze klasse. Op en rondom het veld hangt er een heerlijke sfeer rondom Dames 1.

Junioren
In de junioren lijn is de start van het seizoen altijd weer spannend. Lukt het de soms mager bezette teams om elke week met een volledig team te spelen. Ook dit jaar hebben we, mede door late opzeggingen, weer te maken met magere bezettingen in sommige teams. Het hockeyhuis probeert samen met de leiding van de teams tot een oplossing te komen. Deze oplossing moeten we vooral zoeken in opkomst en samenwerking met andere teams in een lijn.

Jongste Jeugd
De DEF-jeugd krijgt dit jaar extra training op vaardigheden door de Floris de Ridder Hockey Academy. We horen wisselende geluiden over de inhoud van deze training. Het hockeyhuis evalueert per lijn hoe we deze training moeten verfijnen. Kiezen we voor 100% vaardigheden of is er ook ruimte voor een wedstrijdje aan het einde van de training. We vragen het aan de spelertjes en indien nodig passen we het programma aan. Ook hebben we te maken met teams die elke week met grote cijfers verliezen. We moeten constateren dat sommige teams wel erg hoog ingedeeld zijn. We zijn in overleg met de KNHB om dit na de herfstvakantie aan te passen.

Trainingen
Voor de trainingen gebruiken we dit jaar voor het eerst containers met materiaal dat door alle teams gebruikt wordt. Samen moeten we zorgen dat we zuinig zijn op het materiaal. Elk team heeft de taak om te zorgen dat het volgende team een nette en volledige container heeft. Hier is nog werk aan de winkel en dus doen we nogmaals een oproep aan alle trainers om netjes met spullen om te gaan. Doe bijvoorbeeld geen natte hesjes in de container maar hang deze te drogen. Samen staan we sterk.

Zaalhockey
Het organiseren van training voor de zaalcompetitie is al jaren een probleem door gebrek aan voldoende uren in de sporthallen in Gorinchem. We hebben goed nieuws; dit jaar gaan we een eigen trainingsveld neerleggen in Piratenland. Ook hebben we nog een aantal uren in de Hoefslag. Ieder team kan dit jaar op een normale tijd een vol uur trainen. We gaan ook nog eens een week eerder starten, de eerste training is op maandag 25 november, zodat we nog beter voorbereid zijn.

Eten voor en met de trainers
Op woensdag en vrijdag kookt Marjan de Ridder een lekkere en gezonde hap voor de trainers. Het is altijd lekker en gezellig. Schuif gerust eens aan.

Inloopuur
Op maandagavond van 19:15-20:15 houdt het Hockeyhuis inloopuur voor vragen en suggesties. Marjan de Ridder is dat uur namens het Hockeyhuis aanwezig op Rapid.

Achter de schermen
Achter de schermen is het hockeyhuis druk bezig met van alles en nog wat. Voor de schermen willen we er vooral voor jullie zijn. Laat ons weten als we je kunnen helpen. En vertel ons ook waar we dingen beter kunnen doen. We staan zeer open voor positieve en opbouwende kritiek.

Sportieve groet van het Hockeyhuis.