rapid-home-1.jpg
Hockeyhuis Update - Tijdens het seizoen
Ho 8 Maart 2020

Hockeyhuis Update - Tijdens het seizoen

Nieuws afbeelding

HOCKEYHUIS UPDATE
TIJDENS VAN HET SEIZOEN

Vanuit het Hockeyhuis laten we graag weer van ons horen om jullie te informeren over hoe het gaat.

Zaalhockey
We hebben weer een mooie zaalcompetitie achter de rug. Dit jaar hebben we met 35 teams in de zaal getraind en gespeeld. Dit jaar waren we voor het eerst te gast bij Piratenland waar we de beschikking hadden over een eigen vloer die we van maandag t/m vrijdag konden gebruiken. Wij vinden dat de zaalcompetitie goed verlopen is. De eigenaar van Piratenland is blij met ons en we mogen volgend jaar terugkomen. Het veld in Piratenland was qua afmetingen natuurlijk niet helemaal perfect maar daar stond tegenover dat we alle teams een volledig uur en op een geschikt tijdstip konden laten trainen. Voor volgend jaar gaan we kijken hoe we het veld kunnen vergroten. Door weersomstandigheden hadden we te maken met een centrale afzegging door de KNHB. Dames 1 en JC3 zijn zaalkampioen. Van harte gefeliciteerd!

Heren 1 en Dames 1
De 2e helft van de veldcompetitie is inmiddels begonnen en in de seniorenlijn gaan H1 en D1 vol goede moed aan de competitie beginnen. Voor beide teams wordt het spannend. Heren 1 mist in de 2e helft van het seizoen een aantal basisspelers en zal daarom in een carrousel met de A-lijn zorgen dat er elke week een volledige bezetting is. Dames 1 zal zich vanuit de onderste helft van de ranglijst een weg naar boven vechten. We zijn blij dat routiniers Fleur Sterkenburg, Merel van Rooij en Michelle van Geest zich weer bij het team aangesloten hebben. Om Heren 1 en Dames 1 te ondersteunen, zijn 22 maart en 17 mei benoemd tot Super Sunday. Alle senioren teams zullen die dag weer samen voor sfeer en versnapering op Rapid zorgen.

Junioren
Tijdens de winterstop is er door het Hockeyhuis hard gewerkt aan allerlei organisatorische veranderingen. Als eerste heeft het Hockeyhuis moeten besluiten om MA3 op te heffen. Dit team had vanaf het begin van het seizoen te maken met een uiterst magere bezetting. Ondanks vele pogingen binnen de A- en B-lijn, kregen we het niet voor elkaar om het team iedere keer weer goed te bezetten. Als laatste middel is het team opgezegd en hebben we, in samenwerking met alle A- en B-teams de meiden verdeeld over de teams. Het Hockeyhuis is enorm dankbaar voor de bereidheid van alle coaches om samen een oplossing te vinden waarbij het belang van de meiden voorop stond. We mogen als Rapid trots zijn hoe we dit samen hebben aangepakt. Mede dankzij de inzet van de Hockeyschool hebben we diverse nieuwe leden kunnen laten doorstromen naar een team. Hierbij moesten we soms keuzes maken om binnen een lijn leden door te schuiven naar een ander team. Dat is niet altijd gewenst maar uiteindelijk de beste oplossing om iedereen een plekje in een team te geven. Het Hockeyhuis probeert dit, in overleg met de coaches, zo goed en eerlijk mogelijk te doen. In de meisjes D-lijn hebben we, dankzij doorstroom vanuit de Hockeyschool, een nieuw trainingsteam kunnen formeren. 

Jongste Jeugd
Rapid wil groeien vanuit de jongste jeugd en Rapid groeit vanuit de Jongste Jeugd. We mogen diverse nieuwe leden verwelkomen die, via de Hockeyschool, klaargestoomd worden voor een team. In de meisjeslijn hebben we een nieuw ME7 team samengesteld dat geheel uit spelertjes bestaat die in de hockeyschool gestart zijn. Vanuit het Hockeyhuis gaat er speciale aandacht naar de Funky’s en Benjamins. Voor deze groep werken we hard aan een beter trainingsprogramma met meer spelelement en betrokkenheid van ouders. Tijdens de wintertop hebben we ook het programma van de Floris de Ridder Academy geëvalueerd en op kleine punten aangepast.

Wedstrijdbesprekingen
In alle kleedkamers zijn nieuwe whiteboards opgehangen voor de bespreking van wedstrijden. Rapid investeert ook in de faciliteiten om hockey naar een hoger niveau te tillen. We vragen alle teams om hun wedstrijdbespreking in de kleedkamer, en dus niet in de vuurkamer, te houden.

Achter de schermen
Achter de schermen is het Hockeyhuis druk bezig met de voorbereidingen voor het volgend seizoen. Zo zijn we bezig met de verdere ontwikkeling van tophockey, denken we na over de verbetering van de teamindelingen, ontwikkelen we een trainingsprogramma voor de Funky’s en Benjamins en werken we hard aan het ontwikkelen van een opleidingsprogramma voor oudercoaches.

We zien jullie graag weer op en langs de velden. Laat ons weten als we je kunnen helpen. En vertel ons ook waar we dingen beter kunnen doen. We staan zeer open voor positieve en opbouwende kritiek.

Sportieve groet van het Hockeyhuis.