rapid-home-1.jpg
HOCKEYHUIS UPDATE - De laatste loodjes van het seizoen in een vreemde tijd.
Ho 28 Mei 2020

HOCKEYHUIS UPDATE - De laatste loodjes van het seizoen in een vreemde tijd.

Nieuws afbeelding

We leven in een vreemde tijd en daar merken we bij Rapid ook alles van. Opeens stond alles stil. Geen trainingen en geen wedstrijden. En vooral geen blije gezichten en gezellige momenten op Rapid.

Opstarten

Drie weken geleden zijn we toch weer opgestart. Met een klein team hebben we de trainingen voor de jongste jeugd en de 1,5 meter trainingen voor de junioren ontwikkeld. Hierbij moesten we rekening houden met de veiligheidsprotocollen van de gemeente en KNHB. Ons uitgangspunt was helder: "plezier en bewegen in een veilige omgeving”. Grote dank aan alle betrokkenen. We mogen oprecht trots zijn dat we dit samen voor elkaar gekregen hebben. Rapid leeft weer en we zien weer de blije gezichten van onze jeugdleden. Een bijzondere dank gaat uit naar onze jeugdtrainers die in mei vrijwillig, zonder vergoeding, training gegeven hebben.

Iedereen wil natuurlijk weten hoe we dit seizoen verder gaan en hoe we in september gaan opstarten.

Juni

Inmiddels is bekend dat jongeren tot en met 18 jaar weer met contact mogen trainen. We kunnen de inhoud van de training voor junioren dus aanpassen. In juni gaan we verder met het trainingsschema waarmee we in mei opgestart zijn. Ieder team traint dus 1 maal per week. Onze jeugdtrainers ontvangen in juni weer een vergoeding voor het geven van training.

In juni stoppen we met het toezicht van ouders op het complex. Dat kan, want onze jeugdleden gedragen zich fantastisch en houden zich keurig aan het veiligheidsprotocol. Dank jullie wel. In juni is het voor ouders nog steeds niet toegestaan om op het complex te komen. Het veiligheidsprotocol blijft van kracht. 

Ook gaan we in juni aan de slag met de teamindeling voor volgend seizoen. We doen dit jaar geen selectietrainingen. Voor de indeling van de 1e en breedte-teams varen we op de TIPS-formulieren en de input van trainer/coaches. Het Hockeyhuis realiseert zich dat deze aanpak tot vragen kan leiden. We vertrouwen er echter op dat ouders en leden vertrouwen op de objectiviteit van deze aanpak. We hanteren het 4-ogen principe om de objectiviteit te waarborgen. Eind juni hopen we de nieuwe teams bekend te maken. Vertrouw erop dat je in een leuk team komt. Het belangrijkste doel is te zorgen dat we in september weer verder kunnen.

Juli

In de maand juli gaan we door met trainingen tot en met vrijdag 17 juli. Mogelijk willen we de teams dan laten trainen in de samenstelling voor het nieuwe seizoen. In de loop van juni nemen we hier een besluit over.

Nieuwe seizoen

We gaan er van uit dat het nieuwe seizoen normaal gaat starten. Voor volgend seizoen heeft het Hockeyhuis de ambitie om de trainingen verder te verbeteren. We zijn daarvoor op zoek naar 4 veldcoördinatoren. Zie de vacature elders in de nieuwsbrief. En natuurlijk zoeken we leden en ouders voor de rol van trainer en coach. Meld je aan bij het hockeyhuis.

Samen werken we hard aan het levendig houden van Rapid. Nu en volgend seizoen. Samen staan we sterk.


Met sportieve groet,

Stef de Bont