rapid-home-1.jpg
Rapid Richtlijnen (Corona Update 1)
Up 19 Augustus 2020

Rapid Richtlijnen (Corona Update 1)

Nieuws afbeelding

Beste leden,

 

Vanaf maandag starten voor de meeste teams de trainingen weer. Dit betekent dat het ook weer drukker op Rapid gaat worden. Dat is super leuk maar we moeten met elkaar wel alert blijven om de verspreiding van het corona virus tegen te gaan.

 

We wachten nog op de exacte richtlijnen en adviezen vanuit de KNHB, Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid en de Gemeente Gorinchem. 

 

Voor nu gelden de volgende regels:

 

Houdt 1,5 meter afstand!

Het valt ons op dat bij Rapid juist de senioren en ouders het gezellig vinden om dicht bij elkaar te staan. En dat is nu juist niet de bedoeling. We zullen een markering aanbrengen aan de hekken en op andere plekken waardoor het duidelijk is dat tussen de markeringen 1,5 meter zit. Op die manier beseft iedereen zich beter dat je afstand moet houden. 

 

Desinfecteer je handen

Mede dankzij sponsor SAPO beschikt Rapid over 2 prachtige desinfectiezuilen. Gebruik deze regelmatig en was daarnaast ook je handen.

 

Gebruik vuurkamer

De vuurkamer is alleen te gebruiken door deze als team of commissie vooraf te reserveren. Dit kan door een mailtje te sturen naar [email protected]. Na gebruik ruimt het team of commissie de vuurkamer volledig op en maakt de tafels ook schoon.

 

Gebruik clubhuis

Het  clubhuis van Rapid heeft een horecavergunning. Dit betekent dat hier dezelfde regels gelden als in de horeca en dus alleen zitten en een maximaal aantal personen op basis van 1,5 meter. Dat gaat op zaterdag niet passen. Dit betekent dat wij het bestaande terrasmeubilair en de biertafels en banken meer gaan verdelen over het terrein. Het clubhuis wordt alleen gebruikt als afhaalpunt voor drankjes etc. en voor het gebruik van het toilet. Er komt op zaterdag een extra verkooppunt op het terrein voor koffie, thee en frisdranken.

 

Ruim je eigen rommel op

We willen jullie vragen de lege flesjes en het overige vuil zelf op te ruimen. Er zijn voldoende vuilnisbakken op het terrein en emballage kan worden teruggebracht naar het clubhuis.

 

Gebruik kleedkamers

De kleedkamers kunnen worden gebruikt, mits er onderling voldoende afstand wordt gehouden. Dit geldt met name voor de senioren en coaches/managers van jeugdteams.

 

Thuisblijven bij klachten of verblijf in oranje gebieden

Als er binnen een gezin iemand positief is getest dan blijven alle gezinsleden thuis. Wanneer leden op vakantie zijn geweest in een door het ministerie van Buitenlandse Zaken aangewezen oranje gebied, dan blijf je 10 dagen in thuisquarantaine.

 

Alleen samen krijgen wij corona onder controle en kunnen we blijven hockeyen. Dat is juist iets wat we enorm hebben gemist in de afgelopen maanden.

 

Wij rekenen op jullie allemaal!

 

Sportieve groet,

 

Bestuur GHC Rapid