rapid-home-1.jpg
Aanvullende maatregelen Corona met ingang van 29 augustus 2020
Up 27 Augustus 2020

Aanvullende maatregelen Corona met ingang van 29 augustus 2020

Nieuws afbeelding

Complex 

We gaan een in- en uitgang instellen op het terrein. Dit betekent dat voor iedereen geldt dat we naar binnen gaan door het hek na de brug bij het parkeerterrein en naar buiten gaan door het hek naast de speeltuin. Dit voorkomt voor het clubhuis onnodige bewegingen van mensen. Voor spelers en bezoekers die terugkomen van veld 3 willen we vragen gebruik te maken van de hoofdentree. 

Naast de dug-outs is het verboden voor publiek. Dit is ook duidelijk aangegeven met rood-wit lint. Dit voorkomt onnodige drukte en risico voor spelers bij de dug-out. 

Op het terrein geldt 1,5 meter afstand houden. We mogen elkaar hier ook op aanspreken. Het is niet de taak van Laurens of het bestuur om dit doen. Alleen door samen op te trekken kunnen onze kinderen en wijzelf blijven hockeyen. 

Clubhuis 

We betreden het clubhuis door de hoofdentree en verlaten het clubhuis door de schuifdeur op het terras. 

De vuurkamer is gesloten voor publiek en is alleen te reserveren als team of commissie. Na afloop ruimt de gebruiker de vuurkamer zelf op. Ook de tafel wordt gereinigd. 

Het clubhuis heeft een loketfunctie. Dit betekent dat iedereen er iets kan bestellen en dit direct mee naar buiten neemt. Op het Hans de Bie plein komt een aanvullend punt om koffie, thee en andere dingen te kopen. Broodjes etc. zijn alleen in het clubhuis te verkrijgen. 

Het toilet in het clubhuis is te gebruiken. Volg de juiste looproute en was je handen. In het clubhuis staan 2 SAPO desinfecteerzuilen.
Het is al even zo maar bij Rapid kun je alleen nog maar met PIN betalen. Kleedkamer 

De kleedkamers mogen gebruikt worden maar probeer dit zoveel mogelijk te beperken en houdt 1,5 meter afstand. 

Uitwedstrijden 

Bij iedere vereniging gelden verschillende maatregelen voor Corona. Rapid is nog vrij losjes vanwege ons ruime complex. Er zijn clubs waar geen publiek welkom is en een maximum aantal begeleiders van een bezoekend team mee mag. Check voor vertrek zelf de website van de bezoekende club want de maatregelen veranderen per week. 

Vanaf de C-jeugd is het verplicht om een mondkapje te dragen in de auto naar uitwedstrijden. 

Thuiswedstrijden 

Publiek is welkom maar houdt 1,5 meter afstand. 1,5 meter staat gelijk aan ruim 5 stoeptegels. 

De tribunes zijn klein en daardoor zijn er weinig zitplaatsen op 1,5 meter. Een volle tribune kan alleen vol zitten met jeugd tot en met 12 jaar! 

Aanvang teams. Vermijd drukte en maak zo min mogelijk gebruik van het clubhuis. Clubhuis is alleen te gebruiken om eten en drinken te halen. 

Er wordt geadviseerd om zo min mogelijk gebruik te maken van de kleedkamers. 

Wisselen van teams op een veld. Wacht tot dat de teams hun dug-outs leeg hebben gemaakt, kom dan pas het veld op. 

Na afloop van de wedstrijden is het verzoek om zo snel mogelijk de dug-outs vrij te maken voor de volgende teams. Vermijd contact met andere teams. 

Er wordt nog steeds getost door de scheidsrechter 

Elk team zorgt zelf voor desinfecterende alcohol voor cornermaskers/beschermende materialen. 

Er worden geen line-ups/handshakes gegeven. 

Teambegeleiders boven de 18 jaar houden 1,5m afstand, ook in de dug-outs. 

Spelers boven de 18 jaar houden 1,5m afstand bij een huddle of strafcorner overleg 

Zorg dat de aanwezigheid van spelers goed is ingevuld op het wedstrijdformulier, dit voor eventueel contactonderzoek. 

Corona 

Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen 

Positief geteste spelers of spelers die verplicht worden gesteld in quarantaine te gaan, blijven thuis en nemen niet deel aan wedstrijden, trainingen of andere clubactiviteiten. 

Bij een positieve test binnen een team, bepaalt de GGD op basis van bron- en contactonderzoek de gevolgen voor de rest van het team. Over het algemeen verblijven hockeyers tijdens een wedstrijd of training niet meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van een andere persoon en zal de GGD teamgenoten zien als "overige niet nauwe contacten”. Deze spelers mogen blijven deelnemen aan wedstrijden maar moeten hun gezondheidssituatie goed in de gaten houden en thuisblijven zodra een van de door de overheid genoemde klachten optreedt. Daarbij geldt: safety first, neem je verantwoordelijkheid! 

In beginsel worden alle wedstrijden gespeeld, ook als er in een team een of meerdere personen positief getest hebben op het coronavirus of personen in quarantaine zijn gesteld. Mocht een team onverhoopt in de problemen komen, schakel dan tijdig met de competitieleiding over de mogelijkheden tot uitstel van de wedstrijd. 

Bijlage